Onderweg
Onderweg

Hoe zit het met verkeersboetes in Italië?

Wist u dat u korting krijgt als u een verkeersboete in Italië direct betaalt? En dat u er een rijverbod kunt krijgen? In dit artikel leest u alles wat u moet weten over verkeersboetes in Italië.

  • 14 jul 2017
  • 2 minuten
  • 0

Korting bij snel betalen

Er gaat 30% van het bedrag af als u de boete direct of binnen 5 dagen betaalt. Dat scheelt u weer een diner op de camping. U kunt het geld ter plekke overmaken aan de politie. U krijgt een proces verbaal. Daar staat op of u betaald heeft of niet. Als u betaald heeft, is de zaak afgerond.

Betalen binnen 60 dagen

Een verkeersboete in Italië hoeft u niet direct te betalen. Als u dat niet doet, krijgt u de boete thuisgestuurd. U moet de verkeersboete binnen 60 dagen na de aanhouding betalen. De boete wordt hoger als u dat niet doet. Op de boete leest u hoe u kunt betalen.

Waarborgsom betalen

Misschien wilt u de verkeersboete niet meteen te betalen. U betaalt dan wel een waarborgsom. Dat is de helft van de maximale verkeersboete die u kunt krijgen. In het proces verbaal staat dat u de waarborgsom betaald heeft. Als u weigert te betalen, kan de politie uw auto of rijbewijs innemen.

Laatste artikelen

Gevaarlijke weersomstandigheden als sneeuw

Rijtips bij gevaarlijke weersomstandigheden

Lees meer

Rijverbod in Italië

Als u te veel boetes krijgt, mag u niet meer doorrijden. De Italiaanse politie werkt met een puntensysteem. Dat geldt ook voor buitenlanders. U krijgt strafpunten als u een overtreding krijgt. Hoeveel strafpunten u krijgt, hangt af van de overtreding. Lees meer over de maximum snelheid per Europees land.

Beginner mag geen alcohol

In Nederland mag een beginnend bestuurder 0.2 promille alcohol in het bloed hebben. Dat is in Italië niet zo. Een beginnen bestuurder met minder dan 3 jaar een rijbewijs, mag geen alcohol in zijn bloed hebben. De boete daarvoor is: minimaal €150,-.