4 tips voor het kopen van een importauto

Hier moet u op letten bij het kopen van een auto uit het buitenland

Steenslag op de motorkap en krasjes op de handgrepen. Het zijn voorbeelden van normale slijtage aan uw importauto. Is de auto die u wilt kopen spik en span? Dan kan er iets niet in de haak zijn. Onderdelen zijn vernieuwd of gerepareerd. Misschien had de auto ooit flinke schade. Helemaal afgesleten pedalen of pook zijn juist tekens dat de auto heel veel is gebruikt. Misschien wel meer dan de kilometerstand doet vermoeden.

Kijk of de auto is onderhouden door een merkdealer. Kijk hoeveel tijd en kilometers tussen de onderhoudsbeurten zitten. Soms worden er kaartjes van onderhoud in de motorruimte geplaatst met daarop de datum en de kilometerstand. Komen deze overeen met de geregistreerde beurten?

Altijd handig, een neef of buurman die automonteur is. Laat hem naar de auto kijken. Een goede automonteur ziet meestal al snel of een auto schade heeft gehad. En twijfelt u alsnog? Laat dan de auto technisch keuren bij een onafhankelijke garage.

Een auto uit het buitenland is vaak goedkoper. Maar is de prijs stukken lager dan dezelfde auto in Nederland? Wees dan voorzichtig. Het kan zijn dat er iets mis is waardoor de autoverkoper snel van de auto af wil. En dus de prijs flink verlaagt. Kijk naar andere auto's en vergelijk de prijzen.