Thuis
Thuis

Vaderdag: een dag om te vieren met papa

De 3e zondag in juni is het Vaderdag. De dag waarop vaders flink in de watten worden gelegd… of niet? Want meer dan de helft van de Nederlanders doet niets aan Vaderdag! Met deze tips wordt papa verrassen een eitje.

  • 28 mei 2018
  • 2 minuten
  • 0

Het ontstaan van Vaderdag

Net als veel feestdagen komt Vaderdag uit Amerika overgewaaid. Daar werd het in 1910 voor het eerst gevierd. Pas in 1972 ondertekende President Richard Nixon een wet om het een nationale feestdag te maken. In Nederland is Vaderdag geen officiële feestdag. Moederdag trouwens ook niet. 

Lekker belangrijk

We vinden Vaderdag minder belangrijk dan Moederdag. Dat bleek vorig jaar uit onderzoek van onderzoeksbureau Q&A. 40 % van de Nederlanders vindt Vaderdag niet zo belangrijk. Maar 23 % denkt zo over Moederdag. Bijna de helft van de Nederlanders denkt zelfs dat hun vader er ook weinig om geeft. 

Maak vader blij

Met 1 van deze verrassingen

1

Een ontbijt op bed… na 10 uur

Vaders slapen over het algemeen graag uit. Als de kleintjes om 7 uur met een vol dienblad de slaapkamer binnenkomen, zal hij misschien niet gezellig reageren. Maar doen ze beneden extra zachtjes en komen ze na 10 uur een ontbijtje op bed brengen? Succes verzekerd!. 
2

Knutsels van de kinderen

Alle vaders zijn trots op hun kinderen. Dus zullen ze dankbaar zijn voor ieder knutselwerkje. Een zelf uitgeprikte stropdas of een mooie tekening wordt gewaardeerd. En ze maken met plezier ruimte op hun bureau voor de zoveelste gekleide asbak.
3

Iets om mee te doe-het-zelven

De meeste vaders houden er van om klusjes op te knappen. Ze zijn uren aan het rommelen in de schuur. Of ze maken hun handen vies in de tuin. Met een doe-het-zelf cadeau zijn ze vast blij. Er zijn doe-het-zelf cadeaus voor ieder budget. Van een nieuw setje boren, tot een bouwpakket voor een rookoven. 
4

Sokken, een stropdas of een boek

Het zijn klassieke vaderdagcadeaus, maar daarom is hij er niet minder blij mee. Die oude rakker is over het algemeen toch al snel tevreden. Maar een nieuwe das of sokken zal hij zelf niet zo snel kopen. Dus moeders grijpen de gelegenheid vaak aan om de kledingkast eens aan te vullen. En een goed boek is, zo vlak voor de zomervakantie, sowieso een schot in de roos. 
5

Ga iets leuks doen op Vaderdag

Vaders hoeven natuurlijk geen huishoudelijke taken te doen op Vaderdag. Daarom hebben ze lekker veel tijd. Uit onderzoek blijkt dat 50 % het liefst een uitstapje maakt met de kinderen. Dus zoek de vishengel weer eens op of ga naar het museum. Samen mooie herinneringen maken is toch een cadeautje voor iedereen. 
Moeder die aan het bellen is

Hoe het zit met Moederdag? 

Het vereren van moeders is al een heel oude traditie, ontstaan in het oude Griekenland. In Nederland zetten we iedere 2e zondag van mei de moeders in het zonnetje. Als vaders op deze dag goed hun best doen betaalt dat zich 35 dagen later weer terug op hún dag.

Lees ook alles over Moederdag

Speciaal aanbevolen