Thuis
Thuis

Huis verkopen? Opruimen en ontspullen!

De beslissing is genomen: u wilt uw huis verkopen. Als kijkers langskomen, moet het er wel een beetje toonbaar uitzien. Een goed moment voor een grote schoonmaak. En om alle spullen die u heeft eens onder de loep te nemen.

  • 23 jul 2019
  • 2 minuten
  • 0

Opruimen en wegdoen

Dozen die nog op zolder staan. Iets te volle kasten waar van alles uit valt zodra u de deur opentrekt. Of de garage die eigenlijk voor de auto is, maar vol staat met spullen. Herkenbaar? Het wegdoen van overbodige spullen is tegenwoordig iets wat iedereen lijkt te doen. Dit noemen we ‘ontspullen’. Minimalisme is in. Het is even een klus, maar geeft een heerlijk en opgeruimd gevoel. Opruimgoeroe Marie Kondo is al jarenlang een succes op YouTube met haar 'KonMari'-methode. Ook heeft ze haar eigen serie op Netflix. Haar advies: denk bij al uw spullen, heb ik dit écht nodig? Does it Spark Joy? Nu heeft u waarschijnlijk geen Spark Joy-gevoel bij al uw keukengerei. Maar misschien zorgt het toch voor minder volle keukenkastjes.

Doe grote meubels weg

Doe niet alleen kleine spullen weg. Maar ook grote dingen. Zo krijgt u al snel meer ruimte in huis. Bijvoorbeeld oude meubels die eigenlijk aan vervanging toe zijn. En alleen maar in de weg staan. Verkoop de spullen en meubels, geef ze weg of breng ze naar de kringloop. Wie weet maakt u er nog iemand blij mee.

Laatste artikelen

Fiets in Amsterdam

Oplossingen bij delen en lenen van spullen

Lees meer
Voorgevel van een huis

Door deze tips slaan spinnen uw huis over

Lees meer

Ruim de rommel op

Kent u dit rommelige huis op Funda? Het huis is inmiddels verkocht, maar misschien is het toch beter om op te ruimen. En natuurlijk schoon te maken voordat er kijkers komen. Zo geeft u toekomstige kopers een goed gevoel. En uzelf ook!