Huis en tuin: zo zit het met de verzekering

De afgelopen maanden hebben we opgeruimd, opgeschoond en 'opgepimpt'. Eindelijk konden we de tuin of het huis de aandacht geven die nodig was. We pakten oude en nieuwe hobby’s op. Met de juiste verzekeringen kunt u er onbezorgd van genieten.

Thuis 25 jun 2020 3 minuten

Lekker opgeruimd

We ruimden massaal onze zolders op. We waren meer thuis en zagen daardoor nog beter hoeveel spullen er ongebruikt in huis lagen. En we maakten eindelijk ruimte in de extra slaapkamer. 

Nieuwe tuinstoelen

Ook de tuin pakten we aan. In elke straat stond wel een stapel nieuwe terrastegels en een zak vol tuinafval. Zo zitten we deze zomer lekker buiten. Hoe zit het met onze (nieuwe) tuinstoelen?

In en om het huis goed geregeld

Zo zit het met uw verzekeringen

Met het vooruitzicht van een zomer (meer) thuis, pakten veel mensen de tuin aan. Er was ook wat meer tijd om te tuinieren. Daar heeft u de komende maanden plezier van. Uw nieuwe barbecue en het tuingereedschap vallen meestal onder de inboedelverzekering. Dat geldt ook voor de nieuwe loungeset. Ze moeten wel achter een hek of schutting staan. Zet dus liever niet uw dure set in een open voortuin. En ruim spullen als u ze niet gebruikt op in huis of in het tuinhuisje. Uw beplanting en dat pas getimmerde tuinhuisje hoort trouwens bij de meeste verzekeraars bij de opstalverzekering.

Misschien bent u begonnen met schilderen. U vond op zolder een oude schildersezel en het kriebelde weer. Ook leuk voor de kinderen natuurlijk! Gebeurt er een ongelukje met verf of ander knutselmateriaal? Denk aan uw inboedelverzekering. Met een All Risk dekking vangt u de schade van ‘eigen’ ongelukjes in huis op.

Een andere hobby die de laatste tijd veel is herontdekt: fietsen. Staat er een splinternieuwe (elektrische) fiets te fonkelen in uw garage of tuinhuis? Deze is verzekerd via uw inboedelverzekering. Tenzij u ermee de deur uit gaat natuurlijk. Dan kan het slim zijn om een fietsverzekering af te sluiten.

Overbodige spullen kunt u natuurlijk naar de kringloopwinkel brengen of verkopen. Maar misschien wilt u ze nog bewaren. Kiest u voor een externe opslag? Dan zijn uw spullen bij Centraal Beheer verzekerd via uw inboedelverzekering . Zet u de spullen bij uw ouders of vrienden neer? Dan vallen ze onder hun inboedelverzekering. Een goed moment voor hen om even de polis erbij te pakken.

Misschien hakte u afgelopen maanden de knoop door. U koos voor zonnepanelen of maakte van het rommelhok eindelijk de eigen slaapkamer voor uw oudste. Meestal valt dit gewoon onder uw bestaande woonverzekering. Zonnepanelen zijn bij veel verzekeraars onderdeel van de opstalverzekering. Ook een nieuw interieur hoeft u meestal niet door te geven. Behalve als het gaat om grote bedragen. Twijfelt u of u voldoende verzekerd bent? Vraag het dan altijd even na.

Vraag bij twijfel altijd even na

Van binnen naar buiten

We lopen als het mooi weer is makkelijker even naar buiten met onze laptop, telefoon of tablet. Spullen uit uw huis zijn buiten veilig met een buitenhuisdekking. Ze zijn buitenshuis niet verzekerd via uw normale inboedelverzekering.

Tip: bekijk de afspraken bij uw verzekering 

Wij vertelden u welke verzekeringen passen bij bepaalde situaties. Maar elke verzekeraar maakt andere afspraken. Bijvoorbeeld over de maximale vergoeding of een eigen risico. Heeft u vragen over uw situatie? Stel ze aan uw verzekeraar.