In en om het huis goed geregeld

Zo zit het met uw verzekeringen

Met het vooruitzicht van een zomer (meer) thuis, pakten veel mensen de tuin aan. Er was ook wat meer tijd om te tuinieren. Daar heeft u de komende maanden plezier van. Uw nieuwe barbecue en het tuingereedschap vallen meestal onder de inboedelverzekering. Dat geldt ook voor de nieuwe loungeset. Ze moeten wel achter een hek of schutting staan. Zet dus liever niet uw dure set in een open voortuin. En ruim spullen als u ze niet gebruikt op in huis of in het tuinhuisje. Uw beplanting en dat pas getimmerde tuinhuisje hoort trouwens bij de meeste verzekeraars bij de opstalverzekering.

Misschien bent u begonnen met schilderen. U vond op zolder een oude schildersezel en het kriebelde weer. Ook leuk voor de kinderen natuurlijk! Gebeurt er een ongelukje met verf of ander knutselmateriaal? Denk aan uw inboedelverzekering. Met een All Risk dekking vangt u de schade van ‘eigen’ ongelukjes in huis op.

Een andere hobby die de laatste tijd veel is herontdekt: fietsen. Staat er een splinternieuwe (elektrische) fiets te fonkelen in uw garage of tuinhuis? Deze is verzekerd via uw inboedelverzekering. Tenzij u ermee de deur uit gaat natuurlijk. Dan kan het slim zijn om een fietsverzekering af te sluiten.

Overbodige spullen kunt u natuurlijk naar de kringloopwinkel brengen of verkopen. Maar misschien wilt u ze nog bewaren. Kiest u voor een externe opslag? Dan zijn uw spullen bij Centraal Beheer verzekerd via uw inboedelverzekering . Zet u de spullen bij uw ouders of vrienden neer? Dan vallen ze onder hun inboedelverzekering. Een goed moment voor hen om even de polis erbij te pakken.

Misschien hakte u afgelopen maanden de knoop door. U koos voor zonnepanelen of maakte van het rommelhok eindelijk de eigen slaapkamer voor uw oudste. Meestal valt dit gewoon onder uw bestaande woonverzekering. Zonnepanelen zijn bij veel verzekeraars onderdeel van de opstalverzekering. Ook een nieuw interieur hoeft u meestal niet door te geven. Behalve als het gaat om grote bedragen. Twijfelt u of u voldoende verzekerd bent? Vraag het dan altijd even na.

Vraag bij twijfel altijd even na