Thuiswerken: wat als er iets stuk gaat?

Door het coronavirus gebruiken we onze laptop en telefoon thuis veel vaker. Voor werk, of huiswerk. En dan gaat er wel eens iets mis. Wat is verzekerd? Lees onze handige tips om het voor alle thuiswerkers goed te regelen.

Thuis 23 apr 2020 2 minuten

Spullen van het werk geleend?

Heeft u een laptop en telefoon 'van de zaak'? Of gebruikt u deze tijdelijk thuis? Uw werkgever blijft bij schade verantwoordelijk voor deze spullen. Ook voor een bureaustoel of extra scherm dat u leent van kantoor. Werkt u in een kleine organisatie? Dan is het altijd goed om dit even na te vragen.

Uw eigen spullen

Werkt u op uw eigen laptop, of gebruikt u een eigen telefoon voor uw werk? Deze spullen zijn verzekerd via uw inboedelverzekering. Voor elektronica en smartphones geldt vaak een beperkte dekking of eigen risico. Bij Centraal Beheer is schade hieraan verzekerd als u een allriskdekking heeft. Er is wel een eigen risico.

Laptop in kinderhanden

Onze kinderen volgen volop online lessen en maken huiswerk op de computer. En u laat ze misschien wat vaker een spelletje doen op de tablet. Een ongelukje is zo gebeurd. Zeker nu we wat lastiger stoom afblazen in de buitenlucht. Gaat er per ongeluk iets mis? Schade aan uw privé-spullen is verzekerd via de inboedelverzekering. Kijk ook hier even na wat er verzekerd is. Bij Centraal Beheer regelt u dit met een allriskdekking (met eigen risico).

Opruimtip

Heeft u het huis al opgeruimd, de trap geschilderd en de tuin onkruidvrij gemaakt? Tijd voor een nieuw klusje. Soms vergeten mensen om een veranderde gezinssituatie door te geven. Bijvoorbeeld als er een kindje is geboren. Als er meer personen bij u wonen dan op uw polis staat, krijgt u niet de volledige schade vergoed als er iets gebeurt. Een ander voorbeeld: u bent van samenwonend naar alleenwonend gegaan. Dan wilt u niet te veel premie betalen. Loop uw verzekeringen in deze periode eens na. Aanpassen kan vaak makkelijk online.

Komt een studerende zoon of dochter even thuis wonen tijdens corona? Als u de Centraal Beheer Inboedelverzekering heeft, zijn de spullen van deze logé meeverzekerd. Tenminste: als u een 2- of meerpersoonshuishouden verzekerd heeft. Dat staat op uw polis.

Richt uw werkplek goed in

Een glas limonade of kop thee in uw toetsenbord. Dat kan gebeuren. Zeker nu we allemaal wat moeten inleveren als het om een fijne werkplek gaat. Toch kunt u ook thuis op een aantal dingen letten. Bekijk onze tips om fijn thuis te werken. En zo maakt u het samen gezellig.