Hoe dekt u het risico?

Tips voor het aannemen van een nieuwe medewerker

Wees verstandig en houd al rekening met ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Veel ondernemers bieden hun nieuwe medewerker een tijdelijk contract. Dit om het financiële risico te beperken. Want stel: uw medewerker met een contract voor onbepaalde tijd raakt langdurig ziek. Dan kan het zomaar zijn dat u 2 jaar loon door moet betalen.

De meeste ondernemers hebben geen verstand van arbeidsongeschiktheid. Ze weten niet wat ze op dit vlak allemaal moeten regelen. En ze doen het liever ook niet zelf. Maar als werkgever bent u verantwoordelijk voor ziekteverzuimbegeleiding en re-integratie van uw medewerker. Laat u daarom goed informeren over de verschillende verzekeringen. En wat welk pakket wel of niet dekt.

Als u de kennis nog niet heeft, is het verstandig om een wat uitgebreider pakket te kiezen. Dan zit casemanagement erbij in. Misschien bent u dan wat duurder uit. Maar dat verdient u – zeker op de lange termijn – terug. Besef dat zelfs de meest gezonde medewerker ziek kan worden. Daar kunt u zich maar beter tegen beschermen.