Man leuk achterover met zijn handen achter zijn hoofd en heeft een glimlach op zijn gezicht; hij heeft zijn hypotheek afgelost!

Hiep hiep, hypotheekvrij!

Het duurt een jaar of 30, maar dan kan de vlag uit. Uw huis is hypotheekvrij! Dat is een fijn gevoel. Oók omdat het flink scheelt in uw vaste lasten. 

Geldzaken 1 feb 2024 3 minuten

Iedere maand geld over

Gemiddeld betaalt een Nederlands gezin zo’n € 700 per maand voor de hypotheek. Als deze kostenpost vervalt, is er plotseling meer financiële ruimte. Weet u al wat ú hiermee doet als het zover is?

Duurzaam woongemak!

Investeer het geld dat u overhoudt in verduurzaming van uw huis. Dan woont u nog prettiger én u bespaart energiekosten. Onze gratis scan geeft u in 1 minuut een overzicht van de maatregelen die u kunt nemen.

Om over na te denken

Hypotheekvrij, en dan?

Als u minder vaste lasten heeft, kunt u financiële tegenvallers makkelijker opvangen. Verliest u bijvoorbeeld uw baan? Of overlijdt uw partner? Dan hoeft u zich over de hypotheek gelukkig geen zorgen te maken. Die heeft u namelijk niet meer. Het huis is 100% hypotheekvrij. 
Lagere vaste lasten maken het soms mogelijk minder uren te werken. In principe kunt u immers toe met minder inkomen. Maar misschien vindt u uw werk veel te leuk en is het ook wel lekker om wat extra bestedingsruimte te hebben.
Geld dat niet meer naar uw hypotheek gaat, kunt u ook sparen of beleggen. Misschien heeft u wel een mooi doel voor ogen. Overweegt u te gaan beleggen? Bij Centraal Beheer kunt u kiezen uit 7 fondsen met elk een eigen risico en rendementsontwikkeling. Van Voorzichtig tot Zeer Ambitieus.
Belastingvriendelijk sparen voor een wat hoger pensioen, kan door een lijf­rente op te bouwen. Waarschijnlijk heeft u daar geen 20 jaar de tijd meer voor. Voor maximaal belastingvoordeel is het dan extra belangrijk om uw jaarruimte te berekenen.
Met een afgeloste hypotheek heeft uw huis de maximale ‘overwaarde’. Daarmee is het vaak ook mogelijk een hypotheek af te sluiten als uw inkomen minder hoog is. Met het geld van een nieuwe hypotheek kunt u doen wat u wilt. Uw huis ver­duurzamen bijvoorbeeld. Of uw kinderen financieel ondersteunen. En wat ook kan: het geld van de overwaarde gebruiken voor een aanvulling op uw pensioen. Uw hypotheekadviseur kan u alles vertellen over de voor- en nadelen.

Uw financieel adviseur helpt

Centraal Beheer informeert u graag maar geeft geen advies. Uw financieel adviseur kent uw situatie en kan u adviseren over de juiste financiële beslissing. Heeft u geen adviseur? Op centraalbeheer.nl vindt u een adviseur bij u in de buurt.