Man werkbank

Geen hoge kosten bij een bedrijfsongeluk?

Een ongeluk op de werkvloer is zo gebeurd. En de gevolgen zijn groter dan u denkt. Hoe hoog is bijvoorbeeld de schade? Wanneer bent u aansprakelijk? En wat kunt u doen om een ongeluk te voorkomen? Wij zetten dit op rijtje.

Zakelijk 19 jun 2018 2 minuten

Ongelukken voorkomen bespaart kosten

Werkgevers onderschatten vaak de kosten van een bedrijfsongeluk. U heeft namelijk niet alleen te maken met directe kosten. Maar ook met de verdere gevolgen van het ongeluk. De werkelijke kosten komen dan veel hoger uit. Het is dus goed om uw risico’s op een rijtje te zetten. En te kijken naar oplossingen hiervoor.

Zorgplicht voor uw medewerkers

U zorgt goed voor uw medewerkers. Maar soms gaat er toch iets mis. U bent dan al snel aansprakelijk. Dat betekent dat veel kosten voor uw rekening komen. Het is belangrijk dat u voorzorgsmaatregelen neemt. Die helpen u om aan uw zorgplicht te voldoen. Zo heeft u er alles aan gedaan om ongelukken te voorkomen.

Hoe voorkomt u dat er iets gebeurt?

Voorkomen van een ongeluk is natuurlijk beter. Er zijn veel manieren om dat te doen. Werk nieuwe medewerkers bijvoorbeeld goed in. Niet alleen op de werkvloer moet u opletten. Ook op de weg en tijdens een bedrijfsuitje is dat belangrijk. Kleine aanpassingen zorgen voor grote veranderingen. Daarmee bespaart u veel geld.

Zaken man met mobiel

Lees nu meer informatie

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Hier vindt u antwoorden op bovengenoemde vragen. En oplossingen die kunt u direct toepassen binnen uw bedrijf. Neem bij vragen gerust contact met ons op. Bel dan ‘Even Apeldoorn’: (055) 579 8359.