Vrouw in koffietent met mobiel

De voordelen van flexibele werktijden

’s Nachts nog even boodschappen doen of een nieuwe broek halen. In sommige landen is het de normaalste zaak van de wereld. Nederland gaat ook steeds meer de kant op van een 24-uurs economie. Wij geven u de voor- en nadelen van deze flexibele werktijden.

Zakelijk 25 jan 2018 2 minuten

Het nieuwe werken is de toekomst

Nog niet iedereen is fan van het nieuwe werken. Toch wordt het flexibel werken de toekomst. De dynamiek van de markt neemt toe. Er komt meer vraag naar producten op uiteenlopende tijdstippen en ook persoonlijke aandacht speelt een grote rol. Door flexibel werken verminderen de files en daarmee de CO2-uitstoot. Uw medewerkers kunnen werk en privé beter combineren. Een voordeel voor u, want hierdoor kunt u gericht gebruik maken van de werkkracht.

De voordelen van flexibel werken

Flexibel werken kent veel voordelen. Wij zetten ze voor u op een rij.

  • De reistijd wordt minder.
  • Het is goed voor het milieu doordat er minder files zijn.
  • Er is meer balans tussen werk en privé.
  • U kunt langer open zijn waardoor klanten vaker bij u terecht kunnen.
  • U kunt uw arbeidskracht optimaal benutten.
vrouw thuis met laptop

Ga ook flexibel werken!

Natuurlijk heeft flexibel werken ook nadelen. U moet de wensen van uw medewerkers en die van uzelf op 1 lijn brengen. Eerder gemaakte afspraken zijn misschien moeilijk te combineren met flexibele werktijden. Daarom is het aan te raden om van tevoren goede afspraken met uw medewerkers te maken. Maar is het nieuwe werken eenmaal ingevoerd? Dan zijn uw medewerkers gelukkiger en kunt u op lange termijn uw omzet verhogen door een betere productiviteit.