Man hangt uit raam

Geen zorgen over onderverzekering

Mijn buurman Kees is een rasechte klusser. Het begon met een dakkapel. Al snel volgden de zonnepanelen. Zijn nieuwste project: een heuse gameroom voor de kids. Daar hoorden natuurlijk een grote tv en de nieuwste spelcomputer bij. 

Archief 6 nov 2019 3 minuten

Let op onderverzekering

''Je bent lekker bezig,'' zei ik. ''Je mag wel uitkijken voor onderverzekering.'' Kees keek me tijdens de koffie verbaasd aan. Natuurlijk had hij een inboedelverzekering. Maar hij had eigenlijk nog nooit goed gekeken naar het verzekerde bedrag. Laat staan dat hij het in de loop van de jaren had aangepast.

Onderverzekering, wat is dat precies?

Zijn al uw spullen meer waard dan het totale verzekerde bedrag? Dan bent u onderverzekerd. Helaas komt u daar vaak pas achter na een schade. De expert die uw schade taxeert wijst u dan hierop. Het gevolg kan zijn dat uw schade slechts voor een deel wordt vergoed. Een onverwachte tegenvaller waar niemand op zit te wachten.

Onderverzekering, hoe voorkomt u dat?

U kunt regelmatig een 'inboedelwaardemeter' invullen. Dat is een hulpmiddel om te zien of het verzekerde bedrag van uw spullen nog voldoende is. Maar ook typisch zo'n tijdrovend karweitje om voor u uit te schuiven. Administratief gedoe. Ook daar zit niemand echt op te wachten.

Een makkelijke oplossing

Met de Woonverzekering van Centraal Beheer hoeft u zich geen zorgen meer te maken over onderverzekering. Deze verzekering hoeft u niet elke keer aan te passen bij een aankoop of verbouwing in of aan uw huis. Want u bent en blijft heel uitgebreid verzekerd. Elk los voorwerp is standaard verzekerd tot € 200.000,-. Dat geldt voor losse spullen in uw huis, tuin, schuur, garage en bedrijfsruimte aan huis. Soms geldt een maximum verzekerd bedrag. Kijk hiervoor in de voorwaarden van onze Woonverzekering.

Koophuis onderverzekerd?

Heeft u een eigen koophuis? Dan heeft u een opstalverzekering nodig. Die van Centraal Beheer is onderdeel van de Woonverzekering. Hiermee bent u nooit onderverzekerd. Alle vaste onderdelen van uw woning en tuin zijn verzekerd. Zelfs die nieuwe zonnepanelen! Kees maakt zich geen zorgen meer over onderverzekering. ''Mijn volgende idee staat al weer in de steigers: het verbouwen van de schuur tot Airbnb-optrekje.''

Redacteur Ben

Geschreven door:

Ben