Wintersport

Wintersport: regels voor op de piste

Heerlijk op wintersport. Tijd voor ontspanning met vrienden, familie of met het gezin. In het hoogseizoen is het wel erg druk op de pistes. Wist u dat er speciale wintersportregels zijn? We lichten de belangrijkste regels toe.

Vakantie 18 dec 2019 2 minuten

Pas uw snelheid aan

Het is belangrijk dat u op tijd kunt stoppen. Houd daarom rekening met uw eigen niveau. Bent u een beginner en kunt u nog niet zo goed remmen? Ga dan niet te snel van start. Let ook op het weer, de kwaliteit van de sneeuw en natuurlijk de drukte op de piste.

Kies een goed skispoor

Houd de skiërs voor u op de piste goed in de gaten. Kies het juiste spoor. Zo brengt u de mensen voor u niet in gevaar.

Kijk uit met inhalen en invoegen

Inhalen op de piste mag van alle kanten. Dat is wel verwarrend! Zorg daarom dat u genoeg afstand houdt. Wilt u (weer) de piste op? Kijk dan even om uw heen of er niemand aankomt.

Er zijn speciale regels

Wilt u even stilstaan op de piste? Doe dat op een overzichtelijke plaats. Gaat u lopend naar boven of beneden? Dan mag dat alleen aan de zijkant van de piste.

Neem legitimatiebewijs mee

Iedereen moet zich bij een ongeluk kunnen identificeren. Ook al is het niet uw schuld. Of als u alleen maar getuige bent. Bovendien bent u verplicht te helpen bij een ongeluk.

Bereid u goed voor

De Fédération Internationale de Ski (FIS) is de internationale sportbond voor skisporten. Ze maakten 10 gedragsregels voor skiërs. Zorg er ook voor dat u een reisverzekering met wintersportdekking heeft.