Uit elkaar... wat doet u met de verzekeringen?

Uit elkaar… wat doet u met de verzekeringen?

Het is een hoop gedoe, uit elkaar gaan. Er verandert veel. Ook in uw financiële situatie. U moet veel regelen. Bijvoorbeeld rondom de woning, spullen, rekeningen, verzekeringen. En misschien afspraken maken over alimentatie.

Geldzaken 9 sep 2019 3 minuten

Overlijdensrisicoverzekering blijft nuttig

Als u uit elkaar gaat, denkt u vast aan opzeggen van gezamenlijke verzekeringen. Maar wat als uw ex-partner overlijdt? Dan stopt de betaling van alimentatie. Met een overlijdensrisicoverzekering kunt u de kosten en uitgaven voor de kinderen blijven betalen.
Handen achter laptop

Achteraf regelen

Ook als u al gescheiden bent, kunt u deze verzekering nog afsluiten. Het lijkt niet logisch om na de scheiding nog dingen met elkaar te regelen. Maar zeker als u samen kinderen heeft is het belangrijk om te bespreken wat er gebeurt als een van u overlijdt. U kunt een overlijdensrisicoverzekering op elkaars leven ook afsluiten als u al gescheiden bent. Heeft u er al een samen? Dan is het misschien een goede optie om deze niet te stoppen.

Andere uitkeringen aanvullen

Overlijdt uw ex-partner? Dan kunt u recht hebben op een uitkering vanuit de Algemene Nabestaandenwet en het Bijzonder Partner Pensioen. Of het bedrag van deze uitkeringen voldoende is, staat niet vast. Deze uitkeringen zijn de afgelopen jaren minder geworden. Een overlijdens verzekering zorgt voor een extra bedrag om uw lasten op te vangen. Voor een paar euro per maand heeft u al een aardig bedrag verzekerd voor uw nabestaanden.