Op vakantie met de auto? Dit moet mee

U gaat op vakantie en neemt mee… Tja, dat is natuurlijk voor iedereen anders. Maar als u met de auto gaat, zijn er ook zaken die verplicht mee moeten. We hebben even een overzicht gemaakt.

Onderweg 18 jul 2019 2 minuten

Check voor vertrek

Wat er in of op uw auto moet zitten, verschilt per land. Dus goed om dat even te checken voordat u vertrekt. En denk daarbij niet alleen aan de eindbestemming. Ook de landen die u doorkruist tellen mee.

Gaat u bijvoorbeeld naar Italië? Bepaal dan vooraf welke route u neemt. Want voor de snelwegen in Oostenrijk en Zwitserland heeft u aparte vignetten nodig.

Wat neem je mee op autovakantie?

Alcoholtest

Alleen in Frankrijk is een alcoholtester verplicht. Dit is een soort wegwerp-blaastest. Het vreemde is wel: bij een eventuele controle krijgt u geen boete als u hem niet bij zich heeft. Dat is volgens de huidige stand van zaken. Dus wat is wijsheid? Misschien toch maar meenemen voor de zekerheid.

Stickeren voor het milieu

Milieustickers zijn sinds kort verplicht in een aantal landen. Maar het is nogal een puzzel om te bepalen welke u moet hebben. Het hangt af van hoe vervuilend uw auto is en van uw bestemming. Zo heeft u op de ringweg van Parijs geen sticker nodig, maar wel als u de stad in gaat. Goed om dit artikel even te checken.