Kras op auto

Is uw auto verzekerd tegen vandalisme? 

Dat is balen. Uw auto beklad. Uw spiegel eraf. En van de dader geen spoor. En nu? Is uw auto verzekerd tegen vandalisme? Onze redactie geeft antwoord uit Apeldoorn.

Onderweg 10 okt 2017 3 minuten

Doe altijd eerst aangifte

Als u bijna bij uw auto bent, ziet u het al. De spiegel op de grond. Een kras op de lak. Of een tekst op de deur geklad. Doe dan eerst aangifte bij de politie. De aangifte kunt u op het politiebureau doen, maar ook telefonisch of online. Meld daarna de schade aan uw verzekeraar: telefonisch, online of via een app. Pas als u aangifte heeft gedaan, krijgt u een schadevergoeding van uw verzekering. Tenminste, als u vandalisme meeverzekerd heeft.

Bij All Risk verzekerd tegen vandalisme

Of u schade vergoed krijgt, hangt af van de autoverzekering die u heeft. Heeft u alleen een WA of WA+ Beperkt Casco verzekering? Dat is extra vervelend. Deze verzekeringen vergoeden namelijk geen schade door vandalisme. Is uw auto All Risk verzekerd? Dan vergoedt uw verzekering de schade wel. In de polisvoorwaarden leest u precies welke schade uw verzekering wel en niet vergoedt.

Betaal kleine schades 

Soms is het verstandig om kleine schades zelf te betalen. Door schades kunt u namelijk dalen op de bonus-malusladder.

Schade van invloed

Schades hebben vaak invloed op uw no-claimkorting. Uw premie kan daardoor hoger worden. Hoeveel uw korting daalt als u schade heeft, kunt u zien in de bonus-malustabel.