Voor adviseurs

Garantie Inkomen Pensioen

 • Een verzekering voor direct ingaand pensioen.
 • Levenslang Ouderdomspensioen eventueel in combinatie met partnerpensioen.
 • Diverse flexibiliseringsopties mogelijk.
Een ouder echtpaar in gesprek met een adviseur
Voor klanten die deelnemen in premie- of kapitaalovereenkomsten, waarvan het pensioenkapitaal binnenkort vrijvalt. Garantie Inkomen Pensioen is geschikt voor mensen die zekerheid wil hebben over de hoogte van hun uitkering tijdens de hele afgesproken periode. De uitkering uit Garantie Inkomen Pensioen blijft gelijk, tenzij uw klant kiest voor een hoog-laag pensioen of een stijgende uitkering.

Centraal Beheer biedt geen verzekering aan die gebaseerd is op een variabele pensioenuitkering.

Hoe regelt u Garantie Inkomen Pensioen voor uw klant?

Garantie Inkomen Pensioen kunt u 3 maanden voor de ingangsdatum aanvragen. U weet dan zeker dat de uitkering start op het moment dat uw klant dat wil. We actualiseren de tarieven iedere maandag.
 1. U maakt een berekening van de pensioenuitkering: u komt met de oranje knop op onze website voor particulieren. 
 2. U vult het aanvraagformulier in.
 3. U stuurt het ingevulde aanvraagformulier naar bemiddelaars@centraalbeheer.nl, samen met een kopie-ID en eventueel het formulier ‘Afzien van partnerpensioen’
 4. U krijgt per e-mail een bevestiging van de aanvraag.
 5. Uw klant ontvangt de polis in de maand dat de verzekering ingaat. U ontvangt een kopie van de polis aan het einde van de maand. Bedenkt uw klant zich? De klant heeft 30 dagen de tijd om de aanvraag te annuleren.

Kosten

Bij vaste pensioen- of lijfrente-uitkeringen kunt u producten van verschillende aanbieders het beste vergelijken op basis van de hoogte van de uitkering. Als u onderling alleen de kosten vergelijkt, zegt dat niet zo veel.

Voor de volledigheid vindt u hieronder de kosten voor het administreren en beheren van Garantie Inkomen Lijfrente en Garantie Inkomen Pensioen. Centraal Beheer verrekent deze kosten met de koopsom als de verzekering start. Ze zijn dus verwerkt in de uitkeringen. Daarnaast brengt u zelf ook afsluitkosten of kosten voor advies in rekening. Die kosten zijn niet opgenomen in de opsomming hieronder.

De kosten van administratie en beheer van Garantie Inkomen bestaan uit onderstaande elementen.

Eerste kosten:

 • 6,00% van de inleg, binnen deze grenzen:
  - minimaal € 100,- per polis
  - maximaal € 260,- per polis

Doorlopende kosten:

 • € 3,30 per maand berekend voor de gehele verwachte polisduur, maar in totaal nooit meer dan 10,00% van de koopsom.

Contact