De Advies Academie

Speciaal voor onze hypotheekadviseurs

Dagelijks adviseert u en past u alle wet- en regelgeving rondom hypotheken perfect toe. Met ons nieuwe opleidingsprogramma over actuele en uitdagende thema’s gaat u nóg een stapje verder
Adviesgesprek

Het opleidingsaanbod

Centraal Beheer biedt u samen met Impact Opleiding & Training, Hoffelijk en Academie voor Vastgoed een uniek scala aan opleidingen. Naast het opdoen van relevante kennis ontvangt u ook nog eens SEH-punten: win-win!
Verduurzaming van de Nederlandse woningen is een thema dat steeds belangrijker wordt. Ook als adviseur kunt u tegenwoordig niet langer om duurzaamheid heen. De aankoop van een woning is een ideaal moment om na te denken over verduurzaming. Vaak kan met enkele eenvoudige maatregelen al veel worden bespaard op de energierekening van uw klant.

Dit PE SEH-programma is een vervolg op de e-Learning Adviseur Duurzaam Wonen. In deze e-learning heeft u meer geleerd over klimaatverandering in het algemeen, de verschillende verduurzamingsmaatregelen en de financiering hiervan. Maar hoe wordt de geleerde theorie in praktijk gebracht? En hoe gaat u om met eventuele weerstand vanuit de klant? 

In het PE SEH-programma ‘Vaardigheden Duurzaam Wonen’ leert u om verduurzaming daadwerkelijk toe te passen in uw advies. We werken samen aan gespreksvaardigheden, waardoor uw meerwaarde als financieel adviseur op het gebied van verduurzaming extra naar voren komt.

SEH
6 PE SEH-punten in categorie A

Opleidingsinstituut
Impact Opleiding & Training

Trainer
Jurjen Snater

Mede mogelijk gemaakt door Centraal Beheer

Op 31 augustus 2021 heeft (demissionair) staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief een aantal wijzigingen aangekondigd in de toepassing van de eigenwoningregeling door partners. Deze wijzigingen zijn opgenomen in het wetsvoorstel Overige fiscale maatregelen 2022. De nieuwe wetgeving is al ingegaan per 1 januari 2022. Het is dan ook erg belangrijk dat u als hypotheekadviseur direct volledig op de hoogte bent van de toepassing van de nieuwe regels.

Wat wijzigt er?
Het Goedkeurend besluit van 30 januari 2018 wordt in wetgeving opgenomen en per onderdeel van het eigenwoningverleden wordt een afzonderlijke regeling getroffen. 

In de opleiding 'Nieuwe eigenwoningregeling in partnerschapssituaties en bij overlijden' wordt aan de hand van veel praktische voorbeelden uitgelegd hoe de wijzigingen invloed hebben op uw adviesproces.

SEH en FFP
- 6 PE SEH-punten in categorie A
- 6 K&A punten voor de FFP

Opleidingsinstituut
Impact Opleiding & Training

Trainer
Rob Timmermans

Mede mogelijk gemaakt door Centraal Beheer

Bij het aankopen van een woning voor de verhuur komen andere onderwerpen kijken dan
bij de aankoop van een woning voor eigen gebruik. Dit vergt dan ook de nodige kennis en
vaardigheden van u als adviseur. Tijdens deze masterclass wordt uitgebreid ingegaan op
onderdelen die van belang zijn bij de koop en verhuur van een woning.

Onderwerpen
• Wetgeving, zorgplicht en aansprakelijkheid
• Betrokken marktpartijen
• Waardering en rendement
• Huurrecht
• Bepalen van de huurprijs
• Financieringsmogelijkheden
• Vastlegging van het advies

Het is mogelijk om de dag af te sluiten met een eindtoets. Wanneer u deze afsluit met een
voldoende, kunt u een aanstelling bij Woonfonds aanvragen.

SEH en FFP
• 6 PE-punten B categorie SEH
• 4 K&A punten FFP

Opleidingsinstituut
Hoffelijk

Trainer
Jurjen Snater

Mede mogelijk gemaakt door Woonfonds
Inschrijven
Om hypotheekadvies te geven aan zelfstandig ondernemers, moet u kennis hebben van veel aspecten over de zelfstandigenpraktijk. Hier komt veel bij kijken.

In de training ‘De ondernemer en de woningfinanciering’ behandelen we alle relevante elementen. Zo kunt u ook deze doelgroep met een gerust hart adviseren.

Onderwerpen
• Factoren beoordelen onderneming
• Hypotheekverstrekking aan ondernemers
• Ondernemingsvormen
• Jaarrekening lezen
• Kredietwaardigheid van de ondernemer beoordelen
• Beoordelen van documenten
• Zelfstandigen en NHG
• Proces aanvragen inkomensverklaring

SEH en FFP
• 6 PE-punten B categorie SEH
• 4 K&A punten FFP

Opleidingsinstituut
Impact Opleiding & Training

Trainer
Herman van Houten

Mede mogelijk gemaakt door Syntrus Achmea

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor nazorg en actief klantbeheer. Ook de AFM heeft eind 2021 drie principes voor actief klantbeheer geformuleerd. Doorlopende ondersteuning is een voorwaarde voor een duurzame relatie met uw klanten én voor een gezond verdienmodel: een echte win-win-kans dus!

De financiële markten zijn continu in beweging. Het aandeel kopers zal door de hoge huizenprijzen misschien iets teruglopen, maar de lage rente werkt als een flinke aanjager voor de oversluitmarkt. Daarnaast kan de groeiende vraag naar verduurzamingsmaatregelen zorgen voor meer adviesgesprekken met klanten waarvoor u ooit de hypotheek hebt geregeld.

Door het volgen van onze vaardigheidstraining Advieskwaliteit en Actief Klantbeheer maakt u op persoonlijk vlak verschillende ontwikkelingen door. 

SEH en FFP
6 PE-punten A categorie SEH

Opleidingsinstituut
Impact Opleiding en Training

Trainer
Jurjen Snater

Mede mogelijk gemaakt door Attens

Na afloop van de cursus kunt u als woning taxateur een taxatierapport voor financiering van een verhuurde woning opstellen en laten valideren via een validatie instituut. In de cursus wordt u bijgepraat over het meest recente model van medio oktober 2019.  Dit nieuwe model helpt bij een uitgebreidere en meer uniforme onderbouwing en vervangt het oude model.

Om te zorgen dat de deelnemers met dezelfde basiskennis beginnen aan de cursus, maakt u vooraf een e-learning. 

Onderwerpen cursusdag
• Taxeren in de huidige staat en taxatie met een bijzonder uitgangspunt.
• Beoordeling van specifieke zaken op het gebied van huur en verhuur woonruimte.
• Casuïstiek die betrekking heeft op het taxeren van verhuurde woningen.
• Berekenen van de marktwaarde bij huur en verhuur voor belegging aan de hand van het meest actuele en breed geaccepteerde voorbeeldproduct.
• Casuïstiek die betrekking heeft op Bar/Nar berekeningen.
• Onderbouwing van de parameters bij Bar/Nar en eventueel DCF.

U kunt online de afsluitende toets maken op een moment naar keuze. U ontvangt hiervoor 3 extra punten in de kamer Wonen van het NRVT. 

Opleidingsinstituut
Academie voor Vastgoed

Trainer
Ad van de Wouw

Mede mogelijk gemaakt door Woonfonds

Inschrijven