Adviesgesprek

De Advies Academie

Speciaal voor onze hypotheekadviseurs

Dagelijks adviseert u en past u alle wet- en regelgeving rondom hypotheken perfect toe. Met ons nieuwe opleidingsprogramma over actuele en uitdagende thema’s gaat u nóg een stapje verder

Het opleidingsaanbod

Centraal Beheer biedt u samen met Impact Opleiding & Training, Hoffelijk en Academie voor Vastgoed een uniek scala aan opleidingen. Naast het opdoen van relevante kennis ontvangt u ook nog eens SEH-punten: win-win!

Op 1 januari 2022 was ruim 20% van de Nederlandse bevolking ouder dan 65 jaar. Ter vergelijking: dit percentage lag in 1990 nog op 12,8%. Door de toenemende vergrijzing zal ook de financieel adviseur in de praktijk steeds vaker aan tafel zitten met senioren.
Welke advieskansen heb je bij senioren?

En wat zijn de specifieke aandachtspunten?
In de eendaagse opleiding ‘Advies aan senioren en het toekomstbestendig maken van de woning’ gaan we in op de belangrijkste onderdelen van het advies aan deze steeds belangrijkere doelgroep. Hierbij wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de mogelijkheden voor het toekomstbestendig maken van de woning, het treffen van verduurzamingsmaatregelen en de specifieke regelingen die voor senioren gelden.

Tijdens het programma komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
• Financieringsmogelijkheden voor senioren
• Verzilveren van overwaarde
• NHG voor senioren
• Toekomstbestendig maken van de woning
• Verduurzamingsmaatregelen
• Fiscale aandachtspunten bij advies aan senioren

SEH
6 PE SEH-punten in categorie B

Opleidingsinstituut
Impact Opleiding & Training

Trainer
Jurjen Snater

Bij het adviseren in hypotheekdossiers wordt gefocust op de toekomst
Daarbij hoef je je niet te beperken tot de eigen woning. Toekomstvoorzieningen zoals ontslagstamrechten, kapitaalverzekeringen en lijfrenten vormen een onlosmakelijk onderdeel van hypotheekdossiers. Lijfrentedossiers zijn van alle dag, ‘hot’ en vaak zeer complex.

Ken je de ins en outs van de verschillende lijfrenteregimes?
Heeft jouw klant voldoende aftrekruimte voor zijn lijfrentepremies? Ben je op de hoogte van de (on)mogelijkheden bij expiraties? En weet je welke gevolgen bijvoorbeeld zijn verbonden aan afkoop? Wat is revisierente? Hoe vraag je een saldoverklaring voor jouw klant aan? Kan mijn klant zijn lijfrente bij echtscheiding geruisloos toedelen aan zijn ex? Allemaal vragen die de dagelijkse lijfrentepraktijk bezighouden. En die worden zonder meer beantwoord tijdens de masterclass.

Erik van Toledo bespreekt actualiteiten op het terrein van lijfrentes
De fiscale regimes en praktijkissues bespreekt Erik aan de hand van cases waarmee de tijdens de masterclass behandelde fiscale regels op interactieve wijze worden gedeeld. Tijdens de masterclass komen cases op zowel nationaal als internationaal niveau aan bod. Vanzelfsprekend passeren de laatste actualiteiten op het terrein van lijfrenten de revue.
Na het volgen van deze masterclass ben je op de hoogte van de laatste fiscale ontwikkelingen op het gebied van lijfrenten en kun je de meeste voorkomende praktijkdossiers op dat terrein moeiteloos, snel en op efficiënte wijze afhandelen. Je kunt jouw klant optimaal adviseren.

SEH en FFP
- 6 PE SEH-punten in categorie B
- 6 PE FFP K&A punten

Opleidingsinstituut
Impact Opleiding & Training

Trainer
Erik van Toledo
Aanmelden

Om (hypotheek)advies te geven aan zelfstandig ondernemers, moet je kennis hebben van veel aspecten over de zelfstandigenpraktijk. Hier komt veel bij kijken.

In de training ‘De ondernemer en de woningfinanciering’ behandelen we alle relevante elementen
Zo kun je ook deze doelgroep met een gerust hart adviseren.

De training behandelt de volgende thema’s:
Factoren beoordelen onderneming
Hypotheekverstrekking aan ondernemers
Ondernemingsvormen
Jaarrekening lezen
Kredietwaardigheid van de ondernemer beoordelen
Beoordelen van documenten
Zelfstandigen en NHG
Proces aanvragen inkomensverklaring

SEH en FFP
• 6 PE SEH-punten B categorie
• 6 PE FFP K&A punten

Opleidingsinstituut
Impact Opleiding & Training

Trainer
Herman van Houten

Aanmelden

Bij het aankopen van een woning voor de verhuur komen andere onderwerpen kijken dan bij de aankoop van een woning voor eigen gebruik. Dit vergt dan ook de nodige kennis en vaardigheden van u als adviseur. Tijdens deze masterclass gaat Jurjen Snater uitgebreid in op onderdelen die van belang zijn bij de koop en verhuur van een woning.

Onderwerpen
Wetgeving, zorgplicht en aansprakelijkheid
Betrokken marktpartijen
Waardering en rendement
Huurrecht
Bepalen van de huurprijs
Financieringsmogelijkheden
Vastlegging van het advies

Eindtoets
Het is mogelijk om de dag af te sluiten met een eindtoets. Wanneer u deze afsluit met een voldoende, kunt u een aanstelling voor advisering van de Woningverhuur Hypotheek bij Woonfonds aanvragen.

SEH en FFP
• 6 PE SEH-punten B categorie SEH
• 4 PE FFP K&A punten

Opleidingsinstituut
Hoffelijk

Trainer
Jurjen Snater

Mede mogelijk gemaakt door Woonfonds

Aanmelden

Ben jij een woningtaxateur en wil je een taxatierapport voor een woning in verhuurde staat leren opstellen? Geheel volgens de laatste inzichten en de richtlijnen van validatie-instituten? Dan is deze cursus voor jou.


Programma cursusdag
Taxeren in de huidige staat en taxatie met een bijzonder uitgangspunt
Beoordeling van specifieke zaken op het gebied van huur en verhuur woonruimte
Casuïstiek die betrekking heeft op het taxeren van verhuurde woningen
Berekenen van de marktwaarde bij huur en verhuur voor belegging aan de hand van het meest actuele en breed geaccepteerde voorbeeldproduct
Casuïstiek die betrekking heeft op Bar/Nar berekeningen
Onderbouwing van de parameters bij Bar/Nar en eventueel DCF

Afsluitende toets
Je kunt online een afsluitende toets maken op een moment dat jou uitkomt. Je ontvangt hiervoor 3 extra punten in de kamer Wonen van het NRVT. Na afloop van de cursusdag ontvang je een link naar een online omgeving.  Als je slaagt voor deze toets kun je je laten opnemen in de database van Woonfonds waar adviseurs en particulieren zoeken naar taxateurs.

Punten
VGC: Wonen 3
NRVT: Wonen 6

Opleidingsinstituut
Academie voor Vastgoed

Trainer
Ad van de Wouw