test
1,75%
Actuele variabele rente

Extra Pensioen Opbouw

Het lijfrenteopbouw product van Centraal Beheer

 • Uw klant kan jaarruimte benutten of oudedagsreserve inleggen.
 • Ook inleg elders opgebouwd lijfrentekapitaal is mogelijk.
 • Extra Pensioen Opbouw heeft 1 van de hoogste rentes van Nederland.
 • Uw klant kan sparen, beleggen of een combinatie daarvan.

Extra pensioen opbouwen bij Centraal Beheer 

Met Extra Pensioen Opbouw bouwt uw klant fiscaal vriendelijk aan een extra potje voor later. Uw klant spaart en/of belegt op een geblokkeerde rekening. Later laat uw klant het opgebouwde bedrag in delen uitkeren.

Waarom kiezen voor Extra Pensioen Opbouw?

Voordelen voor u:

 • Direct online af te sluiten.
 • Op de situatie toegepaste aanvraagroutes.
 • Fiscale regels ingebouwd in het aanvraagproces.
 • Binnen 2-3 werkdagen een rekening geopend.
 • Altijd een kopie van welkomstmail en een bevestiging als inleg ontvangen is

Voordelen voor uw klant:

 • Een hoge variabele rente.
 • Vaste rente mogelijk met een deposito binnen Extra Pensioen Opbouw.
 • Mogelijkheid om overbruggingsrechten te behouden.
 • Maximaal belastingvriendelijk sparen en/of beleggen.
 • Eenvoudig wisselen tussen sparen en beleggen.
 • Geschikt voor inleg van: vrijkomend lijfrentekapitaal, jaarruimte, afstorten oudedagsreserve of stakingswinst.
 • Geen minimum inleg.

Uw klant kan een vaste rente kiezen

Uw klant ontvangt automatisch een variabele rente over het geld op de Variabele renterekening. Uw klant kan zijn of haar geld of een deel ervan ook gemakkelijk vastzetten in een deposito. Uw klant heeft dan de zekerheid van een vaste rente over een bepaalde periode. Uw klant kan een deposito openen zodra hij een Extra Pensioen Opbouw heeft. Het deposito is onderdeel van uw Extra Pensioen Opbouw. De minimale inleg is € 500,-. De rente die uw klant krijgt, hangt af van de looptijd van het deposito.

Uw klant kan ook beleggen

Uw klant kan met (een deel van) het geld op de Variabele renterekening beleggen. Uw klant belegt dan in beleggingsfondsen met kans op een hoger rendement. De klant kiest zelf een fonds dat bij zijn of haar risico past. De klant is zelf verantwoordelijk voor het eventueel afbouwen van risico’s richting de pensioendatum. Dat gebeurt bij ons niet automatisch.

Als uw klant wil beleggen, vraagt hij of zij dat zelf aan zodra hij of zij Extra Pensioen Opbouw heeft. We stellen uw klant eerst vragen over de kennis en ervaring met beleggen. Mist uw klant nog kennis of ervaring om zelfstandig te beleggen? Of beantwoordt de klant de vragen niet? Dan kan uw klant niet starten met beleggen.

Wat legt uw klant in?

Lijfrentekapitaal

Voor een klant die al een lijfrentekapitaal heeft opgebouwd. Eventueel kan de klant verder sparen en/of beleggen voor een hogere lijfrente-uitkering later. Hoeveel levert doorsparen op?
Berekenen

Jaarruimte

Voor een klant die fiscaal vriendelijk wil sparen en/of beleggen voor een aanvulling op zijn AOW of pensioen. Help de klant bij de berekening van zijn jaarruimte. Hoeveel spaart de klant dan?
Berekenen

Oudedagsreserve of stakingswinst

Voor een zelfstandig ondernemer met een oudedagsreserve (FOR) op de balans. Of voor een ondernemer die de stakingswinst van een eenmanszaak of VOF in wil leggen.
Berekenen

Stamrecht­verplichting of Oudedags­verplichting naar Extra Pensioen Opbouw

Is uw klant directeur-grootaandeel­houder? En is de oudedags­reserve of stakingswinst ondergebracht in een stamrecht­verplichting bij deze BV? Of heeft uw klant een Oudedags­verplichting (ODV)? Uw klant kan deze verplichtingen onderbrengen in Extra Pensioen Opbouw.

U vraagt dit aan met een formulier. Er is een apart formulier voor een stamrechtverplichting en voor een oudedagsverplichting.

Overbruggingsrechten blijven behouden

Uw klant kan een overbruggingslijfrente aankopen. Deze lijfrentevorm kan alleen gebruikt worden als uw klant een lijfrenteverzekering vóór 2006 heeft afgesloten.

Heeft uw klant premie betaald vanaf 2006? Dan registreren wij de waarde die voor overbrugging mag worden gebruikt. Vraagt u een aparte rekening aan voor het bedrag met overbruggingsrechten? Dan mag ook de rente voor de overbrugging worden gebruikt.

Contact

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.