kersttype

Welk kersttype bent u?

De decembermaand is voor veel mensen de gezelligste maand van het jaar. Maar ook een hele drukke maand. Hoe gaat u daarmee om? Welk kersttype u ook bent, wij denken graag met u mee. Fijne kerst!

Thuis 28 nov 2019 2 minuten

Gezellig voor iedereen

De feestdagen brengen we natuurlijk het liefst zo gezellig mogelijk door. Met vrienden of familie. Even tijd voor elkaar. Dus een goede voorbereiding helpt om deze dagen zo relaxed mogelijk te beleven. Zo hebben we echt de tijd om samen te genieten. Ook de gastheer of gastvrouw!

Hoe viert u kerst?

Iedereen beleeft kerst op zijn of haar eigen manier. Gaat u helemaal los tijdens de feestdagen? Maakt u er een sport van om zo goedkoop of milieubewust mogelijk de dagen door te komen? Of levert de gedachte aan kerst u al stress op en gaat u liever een maand in winterslaap?

Tips voor elk kersttype 

Zo komt u relaxed de feestdagen door

Het huis perfect in de glitters, een diner met alles erop en eraan. En voor iedereen een persoonlijk cadeau. De Kerststresskip gaat voor perfectie. Maar is ook hard op weg om tijdens kerstavond al een inzinking nabij te zijn. Het grote genieten tijdens de feestdagen is dan ver te zoeken. Komt het bekend voor? Pak het dan dit jaar anders aan. Supermarkten helpen u daar graag bij. Met bijvoorbeeld de makkelijke ovenschotels. Met 1 druk op het knopje van de oven bent u de sterkok van de avond. Zonder stress! Of doe samen een kookworkshop. Dan zorgt u alleen voor de kaarsjes en de bubbels. Of ga gewoon gezellig bij iemand anders kerst vieren.

Een betere wereld begint bij uzelf. En dat is eenvoudiger dan u denkt. Ook met kerst kunt u uw steentje bijdragen. Ga voor een duurzame boom met kluit. Na kerst gaat deze groene man op zomervakantie in uw tuin. Volgend jaar kunt u ‘m weer thuis uitnodigen om binnen te pronken. Of versier hem buiten. Wist u dat u tegenwoordig ook kerstbomen kunt huren? Na gebruik gaat hij gewoon weer terug naar de tuinder.
Ook met kerstverlichting kunt u vriendelijk zijn voor het milieu. Gebruik LED-verlichting en tijdschakelaars. Extra milieupunten scoort u als u de elektriciteit ook nog eens via uw eigen zonnepanelen opwekt!

In december vliegt het geld de deur uit. Niet bij de Kerstkoopjesjager. Die houdt aan het einde van de maand zelfs geld over. Met creatieve ideeën kunt u veel geld besparen. Denk maar eens aan gratis kerstversieringen uit de natuur of een kerstkliekjesbuffet op 2e Kerstdag. Weet u hoe u gratis een hele andere kerstsfeer in huis haalt? Gewoon uw kerstversiering ruilen met buren of vrienden! Het kost u geen cent! Of koop uw kerstballen pas na de feestdagen. De winkels bieden dan de mooiste spullen aan met flinke kortingen. Deze laatste tip heeft 1 nadeel: u heeft er volgend jaar pas iets aan.

De Kerstontduiker slaat ieder jaar het liefst de hele maand december over. Die verplichte etentjes inclusief ‘favoriete schoonmoeder’ of oom Harry die altijd dezelfde grappen tijdens de brunch vertelt. Speciaal voor u enkele onderduiktips: boek een weekje naar de zon. Of ga op 1 van de kerstdagen lekker naar de sauna. Er zijn vaak leuke aanbiedingen met speciale programma’s. En als u echt geen uitweg weet: “Hatsjie! Ik voel me ineens niet zo lekker…”.

Wordt u ook zo blij van kerstkransjes die begin september al in de winkel liggen? Is niets u te gek en telt u de dagen af? Dé tip voor u: nodig iedereen uit en maak er een groot feest van! Enne, vraag ook de Kerststresskip aan de kerstdis. Zo heeft hij of zij ook een ontspannen avondje.