inbraak huis

December: piekmaand voor inbrekers

Tijdens de feestdagen zijn mensen vaak voor langere tijd de deur uit. Een dag bij familie of een korte vakantie. In combinatie met het donkere weer zijn het voor inbrekers ideale omstandigheden om hun slag te slaan. 

Thuis 26 nov 2019 3 minuten

Over inbrekers en feestdagen

Vaak gehoord: 'bij ons valt toch niks te halen. Die grote tv schroeven ze vast niet van de muur. En ach, die paar losse euro’s voor een collecte.' Vergis u niet. Inbrekers zien ook handel in telefoons, laptops of sieraden. Makkelijk spul om mee te nemen. En het levert nog wat op ook.

Wat anders. Heeft u de dakrand weer versierd met vrolijk knipperende lampjes? Ook inbrekers maken graag gebruik van uw ladder. Een ideaal opstapje om hogerop te komen. Net als de afvalcontainer trouwens.

Of deze. Denk niet dat inbrekers alleen ‘s nachts op pad zijn. Ook in de namiddag tot een uurtje of 7 slaan ze graag hun slag. Zeg maar tussen het theekerstkransje en het kerstdiner.

Goed volk!

Komen bij u alle bekenden binnen via de achterdeur? Laat dat nou ook voor inbrekers de favoriete ingang zijn. Zeker als ze daar door hoge bomen en struikgewas extra uit het zicht van de omgeving blijven.

En natuurlijk wilt u het kerstuitje met hele gezin naar Londen graag delen met uw vrienden op social media. Lekker shoppen! Maar zijn het wel allemaal vrienden die dit lezen?

Een goede buur… 

Besef dat inbrekers ook bij u op de loer kunnen liggen. Goede tip: informeer de buren over uw afwezigheid. Of die kennis die toch elke dag met zijn hond langs uw huis wandelt. Zij kunnen bij verdachte omstandigheden in en rond uw huis de politie inschakelen. Of misschien kunt u zich aansluiten bij een bestaande WhatsApp groep of Buurtapp. Een eenvoudig middel waarmee bewoners samen helpen hun buurt zo veilig mogelijk te houden.

Inbreken? Niet hier! 

Stop de dief. Houd kostbare spullen uit het zicht. Berg ook buiten uw materialen op. En denk eens aan een lamp met een bewegingssensor bij de achterdeur. Laat ook in huis wat (kerst)lichtjes branden. Lees meer tips om inbrekers buiten te houden. Bijvoorbeeld over goede sloten. Inbrekers schatten hun kansen in. Alle beetjes helpen om ze buiten de deur te houden. Met de komende feestdagen, maar ook de rest van het jaar.

Redacteur Ben

Geschreven door:

Ben