Costa de la Casa: thuis vakantie vieren

Heerlijk, vakantie! Lekker even ontspannen. Niets hoeft, alles mag. Dat kan aan zee, in de bergen of aan 'Costa de la Casa'. Costa de la wát?! Costa de la Casa: thuis vakantie vieren. Lees onze tips!

Thuis 28 jun 2021 2 minuten

Vier eens thuis vakantie 

Thuis blijven tijdens uw vakantie: het scheelt tijd en geld. U staat niet in de file bij de tolpoortjes. U hoeft niet vroeg op te staan om een ligbedje te reserveren met uw handdoek. U hoeft geen vliegticket te regelen. En een fooi voor het hotelpersoneel is ook niet nodig.

Maak een leuk lijstje

Thuis is het wel lastig om echt vakantie te vieren. Grote kans dat u gewoon doorgaat met de dagelijkse dingen. Voor u het weet is de vakantie voorbij en was u alleen maar bezig met boodschappen en schoonmaken. Maak daarom van tevoren een lijstje met leuke dingen die u tijdens uw vakantie wilt doen.

Thuis vakantie vieren

Zo krijgt u het échte vakantiegevoel

Er zijn voldoende leuke dingen in uw buurt te doen. Bijvoorbeeld een museum of pretpark. Of maak een mooie wandeling in de natuur. Kent u bijvoorbeeld al de avontuurlijke Klompenpaden in Nederland?

Iedereen heeft wel een lijstje met dingen waar hij nooit aan toe komt. Dan is de vakantietijd er de perfecte periode voor. Ga een dagje vissen. Volg een cursus salsadansen. Huur een bootje op het IJsselmeer. Of doe vrijwilligerswerk. Zo maakt u ook nog eens een ander blij.

Zet een zwembadje op het gras. Koop een hangmat. Maak een lekkere smoothie of cocktail. Zo komt u direct in een vakantiestemming. Ook leuk: laat uw kinderen een nachtje kamperen in de tuin. Super spannend! Heeft u geen tuin? Zet dan een speeltentje in de woonkamer waarin ze mogen logeren.

Haal gewoon de vakantie in huis. Kook uw favoriete Italiaanse gerecht. Ga 's avonds gezellig met z'n allen rummikub spelen. Of doe met de kinderen campingspelletjes in de tuin.

Herinneringen maken een vakantie mooi. Koop een aandenken van een leuk dagje uit. Of maak een boek met leuke vakantiefoto’s. Dan kunt u na de vakantie nog samen nagenieten.

Toch een klusvakantie?

De vakantietijd is ook een ideale periode om klusjes te doen. Bijvoorbeeld uw huis aan de buitenkant een likje verf geven. Of eindelijk nu eens de laminaatvloer in de slaapkamer afmaken en die vervelende plinten leggen. Geen zin in klusjes? Of heeft u 2 linkerhanden? Laat een vakman het doen.

Thuis: dé vakantieplek

U ziet het. Een leuke vakantie is niet altijd ver weg. Ook in en om het huis kunt u voldoende leuke dingen beleven. Probeer het eens uit. En vertel daarna iedereen over uw vakantie in het prachtige plaatsje 'Balconia' aan de 'Costa de la Casa'. Misschien wordt het volgend jaar wel dé populairste vakantiebestemming!