Kinderen op de achterbank auto

Het is stil op de achterbank

Met de auto op vakantie: na 10 minuten hadden mijn zus en ik al ruzie. Zo'n 15 jaar geleden ging ik voor het eerst naar Italië met mijn eigen dochters. En het bleef gezellig op de achterbank. Hoe? Lees mijn tips!

Archief 2 jul 2021 3 minuten

Speelgoedzak

Bind een tas met een koord aan de voorstoelen. Uw kinderen kunnen hun favoriete speelgoed makkelijk pakken en weer opbergen. Zo blijft het ook nog een beetje netjes in de auto.

Lekker tekenen

Neem een paar afwasbare stiften mee. 'Mag ik daar echt mee op de ramen tekenen, mama?' Even schoonvegen met een papieren zakdoekje en begin gewoon weer opnieuw!

Meer handige tips

Om het gezellig op de achterbank te houden

Print thuis de wegenkaart uit en teken hierop de route die u gaat rijden. Uw kinderen kunnen zo 'meerijden' en papa en mama helpen de juiste weg te vinden. Misschien heeft u uw navigatiesysteem dan helemaal niet meer nodig!

Mijn ouders begonnen ermee voor mijn kinderen. Een tas met 20 kleine cadeautjes. Wat een groot succes! M'n oudste verdeelde altijd heel zuinig de pakjes over de reis. M'n jongste had bij de Belgische grens alle verrassingen al losgetrokken. En het fopcadeautje was altijd het leukste pakje. Het is inmiddels een traditie binnen onze familie. Als opa op vakantie gaat, maken de kleindochters nu een cadeautjestas voor hem!

Wie kent het niet van vroeger? Van die plastic figuurtjes die u op de ruiten kunt plakken. En het mooie is: het is herbruikbaar. Dus, volgend jaar gewoon weer bij de vakantiespelletjes!

'Bonjour, monsieur. Une baguette s’il vous plaît.' Ieder kind vindt het leuk om woordjes in de taal van het vakantieland te oefenen. Bijkomend voordeel: de kids kunnen op de camping meteen de eerste dag broodjes bestellen in de campingwinkel. Dan kunt u zich nog even lekker omdraaien…

Het ene kind verzint een woord. Het andere kind moet dan een woord verzinnen dat begint met de laatste letter van het vorige woord. En zo kunnen ze oneindig doorgaan.

Schrijf dierennamen of namen van een bekend persoon op post-its. Ieder kind plakt een post-it op zijn voorhoofd. Raden maar!

Vriendinnen op achterbank

Rust op de achterbank

Mijn oudste dochter gaat met haar vriendinnen naar 'Oh Oh, Cherso'. En de jongste is de gehele rit verdiept in haar smartphone. Misschien de volgende keer maar eens een cadeautjestas voor manlief maken…