Slecht wintersportweer

Zo houdt u het veilig en leuk op vakantie 

U volgt het beste de lokale weerberichten van het land waar u bent. Deze zijn vaak het meest nauwkeurig. Wilt u weten hoeveel sneeuw er gaat vallen? Dat kunt u bijvoorbeeld zien op de sneeuwradar. Let ook goed op de lawineberichten van uw regio. Houd er rekening mee dat het weer in het berggebied snel kan omslaan.

De combinatie van mist en sneeuwval zorgt voor slecht zicht. Bij minder goed wintersportweer blijft u beter onder de boomgrens. Dit is het gebied op de berg waar nog bomen groeien. De bomen zorgen ervoor dat u meer diepte ziet. Daarboven kunt u minder goed zien.

Alleen skiën is eigenlijk nooit aan te raden. Als u samen gaat, kunt u een punt afspreken waar u elkaar weer ziet. Ook kunt u bij slecht zicht elkaars spoor volgen.

Dit jaar weet u het zeker. U gaat op de piste uw record verbreken tijdens de wintersport. Het weer kan echter voor een onveilige situatie zorgen. Pas daarom altijd uw snelheid aan de omstandigheden aan.

Wat is de wintersport zonder warme chocolademelk en een goede après-ski? Slecht weer is een uitstekend excuus om wat vaker pauze te nemen. En om het extra gezellig te maken met vrienden of familie. Zo wordt het toch een geslaagde wintersport. Weer of geen weer.

In het skigebied staan meestal digitale skiborden. Daarop ziet u welke skiliften en pistes open zijn. Vaak vindt u op de borden ook informatie over lawinegevaar.