Tuin met planten

Wateroverlast: hoe gaat Amsterdam ermee om?

Het regent steeds vaker en harder in Nederland. We krijgen dus te maken met meer wateroverlast. Zeker in de grote steden waar het water minder goed weg kan. In Amsterdam werken organisaties en bewoners samen om waterschade en -overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Hoe doen zij dat?

Archief 7 jul 2017 2 minuten

Veel steden zijn kwetsbaar voor grote hoosbuien

De riolen in grote steden, zoals Amsterdam, zijn vaak niet geschikt voor het regenwater dat tijdens een hoosbui valt. Ook door de vele gebouwen, de betegelde tuinen en al dat asfalt kan het regenwater niet goed weg.

Via Rainproof werkt Amsterdam aan een mooie stad met droge voeten

In Amsterdam koppelt Rainproof projecten van bewoners, bedrijven en overheid aan elkaar. Bij verandering van daken, tuinen, straten en parken wil Rainproof de Amsterdammers helpen om dit meteen goed te doen. Zodat de leefomgeving de hevige regenbuien beter aankan. Bijvoorbeeld door gratis regenwater niet af te voeren, maar juist te gebruiken.

Lees de tips, ideeën en verhalen over wateroverlast

We maakten voor u een keuze uit de informatie die Rainproof biedt. Zo ziet u hoe u zelf met eenvoudige aanpassingen waterschade en -overlast kunt voorkomen!
 

Schade voorkomen

Op rainproof.nl komen alle ideeën, tips en verhalen samen. Als verzekeraar uit Apeldoorn zijn wij blij met dit Amsterdamse initiatief. Want wateroverlast voorkomen is beter dan achteraf de schade oplossen.

Regen op een dak