Voorkom vakantiestress

Een goede voorbereiding helpt

Wie geeft de planten water? Welke spullen moet u nog kopen voor de reis? Wie past er op de hond? Maak ruim van tevoren een checklist met een goede planning. Zo kunt u op tijd alle dingen regelen.
Vakantie is een leuk vooruitzicht. Waarom niet nu alvast lekker genieten? Ga op zoek naar leuke bezienswaardigheden. Bekijk de site van de camping nog eens. Of zet handige vakantie-apps op uw telefoon. Zo komt u alvast in de vakantiestemming!
Bepaal ruim van tevoren welke kleding u meeneemt. Dan weet u op tijd wat u nog moet wassen. En welke kleding u schoon moet houden. Lees ook onze inpaktips!
Met stress op vakantie gaan is niet fijn. Maak daarom afspraken met een collega. Misschien kan hij of zij uw taken overnemen tijdens uw vakantie. En zet aan het begin van uw laatste werkdag direct een afwezigheidsmelding in uw mailbus. Nieuwe zaken kunt u toch niet meer oppakken. Zo kunt u rustig de laatste klussen afronden.
Koffers pakken, het huis schoonmaken, de vriezer ontdooien... Op zo’n laatste dag is er van alles te doen. Vraag daarom of uw buurvrouw de dag na uw vertrek nog even door het huis loopt. En de vaatwasser leegruimt. Of laat uw buurmeisje kleine klusjes doen. Zo kan zij een leuk zakcentje verdienen.
Veel mensen gaan direct de 1e vrije dag op vakantie. Niet verstandig. Eerst even een dagje thuis helpt om uw ‘hoofd leeg te maken’. En u heeft de tijd om de laatste dingen nog in te pakken.
Altijd en overal wifi. We zijn er al helemaal aan gewend. Maar we staan daardoor ook altijd ‘aan’. En we zijn altijd en overal bereikbaar. Geen wifi op de camping? Geen stress! Geniet ervan! Door even ‘offline’ te zijn, komt u helemaal tot rust.