Moeder en dochter pakken koffers in

Stressvrij op vakantie

Op vakantie. Even lekker ontspannen. Maar voor vertrek moet er nog van alles gebeuren. Werk afronden en overdragen, lijstjes maken, koffers inpakken. Met mijn tips kunt u stressvrij op vakantie!

Archief 23 mei 2018 2 minuten

Help, ik ga op vakantie!

De dag voor mijn vakantie loopt iedereen in huis met een grote boog om mij heen. Mopperend verzamel ik wat mee moet op reis. Overal liggen half ingepakte tassen. Met een poetsdoek in mijn hand ren ik langs alle slaapkamers. Tussendoor stuur ik nog even dat vergeten mailtje naar mijn collega.

Ik wil orde in de chaos

Vakantie betekent ontspanning. Daarom wil ik mijn volgende reis anders voorbereiden. Orde in de chaos scheppen. Ik ben maar eens op zoek gegaan naar tips. Bent u ook zo’n ‘controlfreak’ zoals ik? Gebruik dan mijn lijstje. Misschien heeft u er ook iets aan!

Voorkom vakantiestress

Een goede voorbereiding helpt

Wie geeft de planten water? Welke spullen moet u nog kopen voor de reis? Wie past er op de hond? Maak ruim van tevoren een checklist met een goede planning. Zo kunt u op tijd alle dingen regelen.
Vakantie is een leuk vooruitzicht. Waarom niet nu alvast lekker genieten? Ga op zoek naar leuke bezienswaardigheden. Bekijk de site van de camping nog eens. Of zet handige vakantie-apps op uw telefoon. Zo komt u alvast in de vakantiestemming!
Bepaal ruim van tevoren welke kleding u meeneemt. Dan weet u op tijd wat u nog moet wassen. En welke kleding u schoon moet houden. Lees ook onze inpaktips!
Met stress op vakantie gaan is niet fijn. Maak daarom afspraken met een collega. Misschien kan hij of zij uw taken overnemen tijdens uw vakantie. En zet aan het begin van uw laatste werkdag direct een afwezigheidsmelding in uw mailbus. Nieuwe zaken kunt u toch niet meer oppakken. Zo kunt u rustig de laatste klussen afronden.
Koffers pakken, het huis schoonmaken, de vriezer ontdooien... Op zo’n laatste dag is er van alles te doen. Vraag daarom of uw buurvrouw de dag na uw vertrek nog even door het huis loopt. En de vaatwasser leegruimt. Of laat uw buurmeisje kleine klusjes doen. Zo kan zij een leuk zakcentje verdienen.
Veel mensen gaan direct de 1e vrije dag op vakantie. Niet verstandig. Eerst even een dagje thuis helpt om uw ‘hoofd leeg te maken’. En u heeft de tijd om de laatste dingen nog in te pakken.
Altijd en overal wifi. We zijn er al helemaal aan gewend. Maar we staan daardoor ook altijd ‘aan’. En we zijn altijd en overal bereikbaar. Geen wifi op de camping? Geen stress! Geniet ervan! Door even ‘offline’ te zijn, komt u helemaal tot rust.

Ga verzekerd op reis

Ook op reis kan er iets gebeuren. Uw camera wordt gestolen. Of een familielid in Nederland wordt ernstig ziek. Zorg daarom voor een reisverzekering. Gaat u met de auto? Bekijk dan ook of uw auto goed verzekerd is in het buitenland.

Laat het even los…

Maak niet teveel plannen tijdens uw vakantie. Als uw lijstje met bezienswaardigheden te lang is, kunt u vergeten te genieten. Maak daarom keuzes. En een middagje mensen kijken vanaf een zonnig terrasje is ook heerlijk ontspannen, hoor!