Vrouwen op kantoor in gesprek

Leveringsvoorwaarden: bespaar hoge kosten

Koopt of verkoopt u een product of dienst? Dan heeft u te maken met leverings- en inkoopvoorwaarden. Hierin staan alle afspraken die voor de levering gelden. Onder meer wie wanneer aansprakelijk is. Ze zijn dus belangrijk.

Zakelijk 27 jun 2018 2 minuten

Passende voorwaarden

Standaard voorwaarden kopiëren van internet is verleidelijk. Maar iedere branche is anders. En ieder bedrijf is verschillend. Het is maatwerk. Laat ze dus door een deskundige controleren. En check regelmatig of ze nog passen bij uw bedrijf. Dat voorkomt problemen en hoge kosten.

Niet zomaar tekenen

Vaak tekenen we inkoopvoorwaarden ongelezen. En we gaan ervan uit dat het goed geregeld is. Maar dat is niet verstandig. Het kan namelijk zijn dat u aansprakelijk bent als er iets gebeurt. En dat kan veel geld kosten. Lees daarom de inkoopvoorwaarden van tevoren goed door.

Beperk uw risico

Met een passende aansprakelijkheidsverzekering

Als er iets gebeurt, heeft u natuurlijk ook uw aansprakelijkheidsverzekering. Maar let op: soms sluit de dekking niet aan bij de afspraken met uw opdrachtgever. Een schade wordt dan niet vergoed door het ontbreken van dekking. Enkele voorbeelden:

  • De hoedanigheid is te beperkt omschreven. Een installatiebedrijf is bij een opdracht ook verantwoordelijk voor de bouwkundige aannemer.
  • Het verzekerde bedrag in de polis is te laag. U heeft standaard € 2.500.000,- per schadegeval verzekerd terwijl de opdrachtgever € 5.000.000,- eist.
  • Het Nederlands recht is niet van toepassing. U werkt bijvoorbeeld in België voor een Belgische opdrachtgever.

Zorg dus voor een aansprakelijkheidsverzekering die past bij uw bedrijf. Zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Zelf een schade moeten betalen is een last voor uw bedrijf. Dat geld kunt u beter aan andere zaken besteden. Weet u niet precies waar u op moet letten? Een adviseur kan u hierbij helpen. 

Welke risico’s wilt u verzekeren?

Benieuwd welke verzekeringen passen bij uw bedrijf? Met onze Keuzehulp beantwoordt u verschillende vragen. Daarna tonen we de oplossingen die voor u interessant zijn.

Meer informatie?

‘Even Apeldoorn’ bellen kan natuurlijk ook: (055) 579 8359. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur.