Met de auto naar Spanje

Hoe zit het met verkeersboetes in Spanje?

Schilderachtige vissersdorpjes, gezellige steden en prachtige kustlijnen. Er is haast niets fijners dan een mooie, warme reis door 't zonnige Spanje. Een boete kan die vakantievreugde flink bederven.

Onderweg 8 jun 2017 2 minuten

Verkeersboete in Spanje direct betalen: 50% korting

Spaanse boetes voor snelheidsovertredingen beginnen bij € 100,-. No me gusta! Als u de boete direct of binnen 20 dagen betaalt, krijgt u 50% korting. U kunt de boete direct met contant geld betalen. Dan krijgt u een bewijs mee. Daarmee is de zaak afgehandeld. U kunt het bedrag ook overmaken. Op de boete staat hoe dat moet. Na 20 dagen moet u het volledige boetebedrag betalen.

U kunt bezwaar maken tegen de boete

Als u het niet eens bent met de politie kunt u bezwaar maken tegen de boete. Dat kan direct als u wordt aangehouden. Als u de boete later thuis krijgt, kunt u ook bezwaar maken. Op de boete staat hoe dat moet. Als u wordt aangehouden en u maakt bezwaar, moet u wel een waarborgsom betalen. U krijgt dat bedrag later terug als u de boete onjuist heeft gekregen. De hoogte van de borgsom verschilt per boete.

Boetes voor te hard rijden

Nederlandse verkeersboetes zijn hoog. Maar de Spanjaarden kunnen er ook wat van. Boetes voor snelheidsovertredingen op de snelweg kosten minimaal € 100,-. Als u meer dan 80 kilometer per uur te hard rijdt, kost het u minimaal € 360,-.

Tip: Let op bandenspanning

Als u ver gaat rijden, zorg dan dat uw bandenspanning hoog genoeg is. Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders dit verkeerd doen. De banden worden- in alle goede bedoelingen- te hard opgepompt. Hierdoor ligt de auto minder goed op de weg. En als u toch pech krijgt, dan is er altijd de pechhulp.