Onderweg
Onderweg

Hoe zit het met verkeersboetes in Spanje?

Spaanse boetes voor snelheidsovertredingen beginnen bij € 100,-. En als u pech heeft, moet u uw rijbewijs inleveren. Aan de andere kant, u krijgt korting als u de boete direct betaalt. Hier leest u hoe het zit met de verkeersboetes in Spanje.

  • 8 jun 2017
  • 2 minuten
  • 0

Verkeersboete in Spanje direct betalen: 50% korting

Als u de boete direct of binnen 20 dagen betaalt, krijgt u 50% korting. U kunt de boete direct met contant geld betalen. Dan krijgt u een bewijs mee. Daarmee is de zaak afgehandeld. U kunt het bedrag ook overmaken. Op de boete staat hoe dat moet. Na 20 dagen moet u het volledige boetebedrag betalen.

U kunt bezwaar maken tegen de boete

Als u het niet eens bent met de politie kunt u bezwaar maken tegen de boete. Dat kan direct als u wordt aangehouden. Als u de boete later thuis krijgt, kunt u ook bezwaar maken. Op de boete staat hoe dat moet. Als u wordt aangehouden en u maakt bezwaar, moet u wel een waarborgsom betalen. U krijgt dat bedrag later terug als u de boete onjuist heeft gekregen. De hoogte van de borgsom verschilt per boete.

Laatste artikelen

Fiets aan de gracht

Fiets kwijt? Vind hem sneller terug!

Lees meer
Wintersport kinderen

Wintersport: hoe blijft het gezellig in de auto?

Lees meer
Auto opanmaken

Auto wegdoen: inruilen, verkopen of slopen?

Lees meer

Boetes voor te hard rijden

Nederlandse verkeersboetes zijn hoog. Maar de Spanjaarden kunnen er ook wat van. Boetes voor snelheidsovertredingen op de snelweg kosten minimaal € 100,-. Als u meer dan 80 kilometer per uur te hard rijdt, kost het u minimaal € 360,-.

Tip: Let op bandenspanning

Als u ver gaat rijden, zorg dan dat uw bandenspanning hoog genoeg is. Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders dit verkeerd doen. De banden worden- in alle goede bedoelingen- te hard opgepompt. Hierdoor ligt de auto minder goed op de weg. En als u toch pech krijgt, dan is er altijd de pechhulp.