Autodiefstal

Hoe kunt u autodiefstal voorkomen?

Autodiefstal. Dat komt veel voor. Meer dan 9.000 keer per jaar om precies te zijn. Helemaal voorkomen gaat misschien niet. Maar met deze tips maakt u het de dieven wel wat moeilijker.

Onderweg 8 jun 2017 3 minuten

Zet de auto in het stuurslot

Autodiefstal is een snel spelletje. Inbreken, instappen en wegscheuren. Met het stuurslot wordt dat al een moeilijk verhaal. Draai even aan het stuur als u de auto parkeert. Dan slaat het stuurslot automatisch aan. Simpel en effectief.

Installeer een alarm

Een open deur misschien. Maar het autoalarm is de schrik van elke autodief. Midden in een slaperige woonwijk. In het holst van de nacht. En dan opeens het geloei van een autoalarm. Heel irritant. Maar eerlijk is eerlijk, het doet wat het moet doen. De dief in kwestie zet het op een sprinten.

Zet alle apparaten uit

Het is beter om alle apparaten uit de auto te halen. Toch zult u soms een telefoon of laptop moeten laten liggen. Zet ze dan helemaal uit. Dieven kunnen het Bluetooth-signaal oppikken. Dit leidt ze rechtstreeks naar uw auto. Voordat u weet is er een ruitje ingetikt. Zit de schurk opeens naar uw familiefoto's te kijken.

Installeer een trackingsysteem

Mocht de auto dan toch gestolen worden. Dan is een trackingsysteem de manier om de auto te volgen. Trackingsystemen zijn onder andere online te kopen. Veel van de systemen sturen een signaal naar de politie. Die kan zo in de achtervolging gaan.

Pas op in Utrecht

Nergens vonden in 2016 meer auto-inbraken plaats dan in Utrecht. 169,85 per 10.000 inwoners om precies te zijn. En dan bedoelen we groot-Utrecht.

Andere gemeentenĀ 

Gemeentes als Nieuwegein en Bunnik zijn ook gevaarlijke zones voor uw auto. Als uw auto toch gestolen wordt, dan hebben we een goede aanschafwaarderegeling.