Gaat u samen met ons onder­verzekering te lijf?

De ORV verdient meer aandacht

Steeds meer Nederlanders dreigen onderverzekerd te raken. Daardoor komen meer mensen in de financiële problemen als hen onverwachts iets overkomt. Dat is de conclusie uit een in januari verschenen rapport van KPMG.

Er zijn meerdere oorzaken voor de toenemende onderverzekering

1 van de redenen is het afschaffen van de verzekeringsplicht voor overlijdensrisico bij een hypotheek. Maar verzekeraars en intermediairs spelen ook een rol. Er kan meer worden gedaan om consumenten te wijzen op de mogelijk nadelige gevolgen van bepaalde financiële keuzes. En de mogelijke voordelen die een levensverzekering kan bieden.

We denken er liever niet aan..

Er overlijden ieder jaar bijna 25 duizend Nederlanders tussen de 30 en 65 jaar. De meesten laten een gezin met kinderen achter. Nabestaanden hebben alle energie nodig om het verlies een plekje te geven. De klant wil zich geen zorgen hoeven maken over de woonsituatie en financiën. Op dit soort momenten kan een overlijdens­risico­verzekering veel verschil maken.

Samen onderverzekering te lijf

Verzekeraars en intermediairs hebben een belangrijke rol bij het bij het tegengaan van onderverzekering. Door bewustwording te creëren. En door mensen op de juiste momenten te informeren of adviseren. Op deze manier zorgen we ervoor dat Nederlanders beter voorbereid zijn op de toekomst.

We sturen elke hypotheekklant uitleg over een overlijdensrisicoverzekering

Centraal Beheer stuurt vanaf nu elke klant die een Leef Hypotheek afsluit een e-mail met uitleg over de overlijdens­risico­verzekering. En we verwijzen hem voor meer informatie door naar zijn adviseur. Zo dragen wij ons steentje bij.

Contact met Centraal Beheer

Neem gerust contact op met uw account manager. Of volg ons op LinkedIn via Centraal Beheer Adviseurs.
Lees alle nieuwsberichten