Geldzaken
Geldzaken

Ik wil graag meer werken, maar niet op vrijdag

Stel, u werkt nu 16 uur per week. En u wilt daar graag 24 uur van maken. Uw werkgever vindt dat goed, maar dan moet u wel op vrijdag werken. En dat is nu net de dag waarop u echt niet kunt of wilt. Wat vindt de rechter hiervan?

  • 5 jul 2017
  • 1 minuut
  • 0

Een kantonrechter deed uitspraak

De rechter in Zaandam behandelde een zaak van een magazijnmedewerkster die 24 uur werkte en graag 32 uur wilde werken. Ze liet haar werkgever daarbij weten dat ze er in de avond en op vrijdag niet kon zijn. Haar werkgever vond het prima dat ze meer ging werken. Maar ging niet akkoord met wat ze vroeg. Op de dagen waarop de vrouw wel kon werken, was het namelijk erg rustig in het magazijn. En juist in de piekuren kon ze niet werken. De werkgever vond dat de medewerkster het bedrijfsproces zo in gevaar bracht. Omdat ze niet zo flexibel was, zou het bedrijf op drukke momenten problemen krijgen. En de werkgever had ook rekening te houden met het belang van andere medewerkers.

De kantonrechter gaf de werkgever gelijk. Van de werkgever kon niet verwacht worden dat hij meer uur zou toewijzen aan een medewerkster die alleen op minder drukke tijden wilde werken.

Laatste artikelen

Man tussen 2 wegen

Scheiden: de gevolgen voor uw nabestaandenpensioen

Lees meer
Stel aan het shoppen

5 tips om uw vakantiegeld te besteden

Lees meer
Moeder aan de telefoon

Meer over werk en inkomen

Op Mijn Leven vindt u veel handige tips en rekenhulpen voor uw plannen voor morgen. Ga naar Mijn Leven om meer te lezen over werk en inkomen.