Collega's eten salade

Hoe zorgt u voor weinig zieke medewerkers?

Iedere werkgever heeft wel eens te maken met een zieke medewerker. Maar wat kunt u doen om dit aantal laag te houden? En als het dan toch zover is: hoe gaat uw medewerker zo snel mogelijk weer aan de slag?

Zakelijk 4 apr 2018 2 minuten

Medewerkers zijn waardevol

Uw medewerkers zorgen ervoor dat uw bedrijf draaiende blijft. Daar wilt u dus goed voor zorgen. En u wilt hen helpen om hun werk zo goed mogelijk te doen. Dat kan bijvoorbeeld door het volgen van een opleiding. Of door aanpassing van werktijden als dat nodig is. 

Ken uw medewerkers

Houd in de gaten wat er speelt op de werkvloer. En kijk naar de mens achter de medewerker. Zo ziet u veel sneller of iemand ziek dreigt te worden. U kunt dan op tijd actie ondernemen. En samen kijken wat nodig is om ziekmelden te voorkomen. 

Gezonde levensstijl 

Gezonde medewerkers zijn tevreden medewerkers. En zij worden minder snel ziek. Zet gezondheid daarom op de agenda. Vervang de vette hap in de kantine door gezonde producten. En leer medewerkers hoe ze gezond en fit kunnen leven. 

Voorkomen lukt niet altijd

Ziekmeldingen helemaal voorkomen lukt niet altijd. Houd in dat geval goed contact met uw medewerker. Dat maakt re-integratie makkelijker. Maak duidelijke afspraken. En doe er alles aan om uw medewerker weer aan het werk te helpen. 

Wat zijn uw plichten?

Wilt u weten wat er van u verwacht wordt als uw medewerker ziek is? Vraag dan nu het e-book ‘Wegwijs in Arbeidsvoorwaarden’ van Centraal Beheer aan. Dan heeft u alle belangrijke voorwaarden en wet- en regelgeving binnen handbereik.