3 tips voor een tijdelijke invulling 

Wat kunt u met uw lege pand?

Het goede nieuws: Er zijn genoeg mensen hard op zoek naar tijdelijke woonruimte. Denk aan studenten en starters, maar ook aan mensen die in scheiding liggen of aan statushouders. Zij zijn blij om korte tijd gebruik te maken van uw ruimte en zijn flexibel genoeg snel te vertrekken wanneer u het pand weer nodig heeft. Een groot voordeel van bewoners: ook ’s avonds is er toezicht op uw pand. Zorg wel voor een goede screening van de tijdelijke huurder.

Gaat het om een leegstaand kantoor- of bedrijfspand? Dan is het misschien verstandiger om te kiezen voor een invulling die past bij uw object zoals startende ondernemers. Startups groeien snel zodat ze graag met een tijdelijke ruimte beginnen. Er zijn veel ondernemers die op zoek zijn naar huisvesting maar terugschrikken voor langdurige huurcontracten. De vaste lasten van uw pand zijn in veel gevallen gedekt terwijl u lokale ondernemers steunt. Daarnaast bevordert de tijdelijke invulling de verhuurbaarheid.

Tijdelijke winkels met hippe producten trekken veel klandizie. Die levendige sfeer is goed voor de buurt en heeft een grote aantrekkingskracht op nieuwe huurders. Soms gaat het met een tijdelijke winkel zelfs zo goed dat de huurder overgaat op permanente huur, vaak met een ingroeihuur in de overgangsperiode.