Wat kan ik met mijn lege pand?

Wat kan ik met mijn lege pand?

Met een leeg gebouw loopt u niet alleen maandelijkse inkomsten mis, leegstand verhoogt ook het risico op kraak, inbraak, diefstal en vandalisme. 3 tips voor een tijdelijke invulling van uw lege pand.

Zakelijk 15 jan 2018 2 minuten

Boetes voor leegstand

Sinds 2010 kunnen gemeenten vastgoedeigenaren beboeten wanneer ze niets ondernemen met hun lege pand: een maatregel van de overheid om leegstand tegen te gaan. Vorig jaar kreeg een eigenaa

Hogere premie

Wist u dat uw verzekeringspremie omhoog gaat vanaf het moment dat uw pand leegstaat? Ook dat heeft te maken met de verhoogde risico’s op brand en vandalisme.  Alle reden dus een tijdelijke alternatieve bestemming te zoeken voor uw leegstaande vastgoed.

3 tips voor een tijdelijke invulling 

Wat kunt u met uw lege pand?

Het goede nieuws: Er zijn genoeg mensen hard op zoek naar tijdelijke woonruimte. Denk aan studenten en starters, maar ook aan mensen die in scheiding liggen of aan statushouders. Zij zijn blij om korte tijd gebruik te maken van uw ruimte en zijn flexibel genoeg snel te vertrekken wanneer u het pand weer nodig heeft. Een groot voordeel van bewoners: ook ’s avonds is er toezicht op uw pand. Zorg wel voor een goede screening van de tijdelijke huurder.

Gaat het om een leegstaand kantoor- of bedrijfspand? Dan is het misschien verstandiger om te kiezen voor een invulling die past bij uw object zoals startende ondernemers. Startups groeien snel zodat ze graag met een tijdelijke ruimte beginnen. Er zijn veel ondernemers die op zoek zijn naar huisvesting maar terugschrikken voor langdurige huurcontracten. De vaste lasten van uw pand zijn in veel gevallen gedekt terwijl u lokale ondernemers steunt. Daarnaast bevordert de tijdelijke invulling de verhuurbaarheid.

Tijdelijke winkels met hippe producten trekken veel klandizie. Die levendige sfeer is goed voor de buurt en heeft een grote aantrekkingskracht op nieuwe huurders. Soms gaat het met een tijdelijke winkel zelfs zo goed dat de huurder overgaat op permanente huur, vaak met een ingroeihuur in de overgangsperiode.

Collega's aan het lunchen

Leegstandbeheer

Geen tijd of zin zelf op zoek te gaan naar tijdelijke huurders? Neem dan een leegstandbeheerder in de arm. Centraal Beheer werkt bijvoorbeeld veel samen met Gapph, één van de grootste en meest toonaangevende leegstandbeheerders van Nederland. Een medewerker van Gapph bezoekt uw pand vrijblijvend en gaat dan op zoek naar een bestemming die past bij uw vastgoed. Vaak lukt het hen niet alleen om de verhuur kostendekkend te maken, maar vloeit er zelfs winst uit voor de eigenaar.