Gezin in nieuw huis

Verbouwing? Zo bereidt u uw kind voor

Gaat u verbouwen? Een verbouwing betekent veel gedoe. Wat vaak zorgt voor spanning. Bij u, uw partner, en daardoor ook bij uw kind. Onze tip: gebruik speelgoed om ze voor te bereiden.

Thuis 16 jan 2018 3 minuten

Gebruik het speelgoed van uw kind

Een verbouwing. Meestal is het spannend. Een goede voorbereiding vermindert deze spanning. Dat geldt ook voor uw kind. U kunt hem of haar prima voorbereiden met speelgoed. Met Playmobil of Lego. Of ander speelgoed waarmee u uw situatie kunt nadoen. U kunt ook iets nieuws kopen. Zo koppelt uw kind de verbouwing aan iets leuks.

Maak uw huis na met Lego

Met Lego kunt uw huis namaken. Of de plek waar de muren staan. Een paar lagen Lego is genoeg. Daarna geeft u aan wat er gaat gebeuren. Door wat Legosteentjes ergens anders te leggen. Of door een kamer erbij te bouwen. Gaat u tijdelijk in een ander huis wonen? Ook dat huis kunt u in Lego nabouwen.

Speel uw gezin na met Playmobil

Pak daarna Playmobil-poppetjes die op uw gezin lijken. Zet ze in de kamers waar u meestal bent. En verplaats ze dan naar plekken waar u slaapt tijdens de verbouwing. Plaats in die ruimtes die verbouwd gaan worden Playmobil-poppetjes die de schilder, stukadoor en timmerman voorstellen. Zo ziet uw kind meteen wat ze waar gaan doen.

Leuker voor u

Door Lego en Playmobil te gebruiken, houdt u het voor uw kinderen begrijpelijk. En u houdt het speels. Misschien gaat u zelf ook anders naar de verbouwing kijken. Misschien maakt u eerder onderscheid tussen belangrijke zaken en details. Bovendien zegt u andere woorden dan u gewend bent. En gebruikt u uw fantasie meer dan anders. Wat de verbouwing niet alleen leuker voor uw kind maakt, maar ook voor u.

Minder zorgen

Natuurlijk blijven er nog zorgen over. Bijvoorbeeld over de kosten. Over de verzekeringen hoeft u zich bij Centraal Beheer niet druk te maken. Als uw huis door de verbouwing meer waard wordt, maakt dat voor de Opstalverzekering niet uit. Deze hoeft u niet aan te passen. En door de Inboedelverzekering zijn uw spullen verzekerd, ook als u ze tijdelijk opslaat. En ja, daar vallen Playmobil en Lego ook onder.