Mensen werken

Een bedrijf zonder managers: kan dat?

Het nieuwe werken kent geen hiërarchie. Geen manager of leidinggevende die medewerkers vertelt wat te doen maar zelfsturende teams. Zij zijn ondernemender, initiatiefrijker en verantwoordelijker. Welke andere voordelen het oplevert? Wij geven u er 5.

Zakelijk 11 jan 2018 2 minuten

Iedereen bepaalt zijn eigen doelen

Uw medewerkers bepalen hun eigen doelen en leggen dit vast in een jaarplan. Samen met een coach gaan ze hun doelen proberen te realiseren. Ze zullen zich veel meer betrokken en verantwoordelijk voelen dan wanneer iemand anders de doelen voor hen stelt.

Eigen verantwoordelijkheid

Natuurlijk, onder leiding van een manager ontwikkelen uw medewerkers zich ook. Het verschil zit hem in de eigen verantwoordelijkheid naar zichzelf én naar anderen. Zo beoordelen uw medewerkers zichzelf én elkaar met opbouwende feedback op basis van gedrag en output.

Uw medewerkers kiezen zelf

Uw werknemers kiezen hun eigen doelen en dus hun eigen projecten. Doordat zij zelf verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van hun talenten en ambities, gaan zij voor projecten die aansluiten bij hun wensen.

Meer creativiteit

Doordat uw medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor hun projecten en klanten, dwingt u hen om creatiever en ruimdenkender te zijn.

Deskundige medewerkers

Uw medewerkers doen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Hierdoor zijn ze deskundiger en meer gespecialiseerd. Niet alleen naar hun collega’s en maar ook naar uw klanten.