Autoschade

Schade maar geen autoverzekering?

U heeft schade door de schuld van een ander. De dader heeft vervelend genoeg geen autoverzekering. Ook kan hij de schade niet zelf betalen. Er is een manier om hulp te krijgen. Wij vertellen hoe.

Onderweg 25 okt 2017 2 minuten

Neem contact op met het Waarborgfonds Motorverkeer

Kan de schade niet door een normale autoverzekering worden betaald? Omdat de schade is veroorzaakt door een onbekend of onverzekerd persoon? Of omdat het voertuig gestolen was? Soms betaalt het Waarborgfonds Motorverkeer de schade. Dit is een fonds dat slachtoffers van een ongeval in sommige gevallen kan helpen.

Ze vergoeden soms uw schade

Wilt u dat de schade voor u betaald wordt? Dan moet deze wel door een motorvoertuig zijn veroorzaakt. Ook moet dit de schuld zijn van een andere persoon. Het geldt dus niet als een hongerige steenmarter uw remkabels doorknaagt. Of als een fiets door harde wind omvalt en daardoor uw spiegel eraf valt. Is de dader bekend? Dan moet u eerst zelf eisen dat hij of zij de schade betaalt. Heeft u dat gedaan? Maar kunt u fluiten naar uw centen? Dan is de kans groot dat het Waarborgfonds Motorverkeer uw schade betaalt.

kapotte spiegel

Zo zit dat

Schade door een onbekend of onverzekerd persoon hoeft u niet altijd zelf te betalen. In sommige gevallen kan uw schade vergoed worden door het Waarborgfonds. Het is wel belangrijk dat u bewijsstukken van de schade heeft. Het is dan namelijk makkelijker om de schade vergoed te krijgen. Verzamel daarom altijd bewijs van het ongeval. Dit zijn foto’s van de schade, de omgeving van het ongeluk en het politierapport. 
De Rechtsbijstandverzekering Verkeer en medisch kan u ook helpen om uw schade met de verzekeraar van de tegenpartij te regelen.