Auto op weg

Autoverzekering geweigerd, wat nu?

In Nederland moet elke auto minimaal WA-verzekerd zijn. U bent dan verzekerd als u bij een ander schade maakt. Maar verzekeraars mogen u weigeren als u een autoverzekering wilt afsluiten. Wat kunt u in dat geval doen?

Onderweg 9 nov 2017 3 minuten

Afsluiten kan meestal wel  

Uw rijbewijs is nooit ingenomen. U heeft geen bijzondere autoschades gemeld. En altijd uw premie netjes betaald. Dan is de kans groot dat u gewoon een autoverzekering mag afsluiten. En de autoverzekering niet geweigerd wordt.

CIS bewaart uw gegevens

Via informatie van Stichting CIS bekijkt Centraal Beheer of een autoverzekering geweigerd moet worden. Stichting CIS bewaart gegevens van verzekeringen voor verzekeraars. Bijvoorbeeld hoe vaak u schade heeft gemeld.

Autoverzekering geweigerd

4 redenen die veel voorkomen

Is uw rijbewijs ooit ingenomen? Bijvoorbeeld omdat u met drank of drugs achter het stuur zat? Of omdat u veel te hard reed? Dan kan het zijn dat u een autoverzekering geweigerd wordt.

Bepaalde automerken worden vaker gestolen. Dit betekent hogere kosten voor verzekeraars. Daarom kunt u voor bepaalde auto’s moeilijker een verzekering afsluiten. Of betaalt u een hogere premie.

Heeft u de premie van uw autoverzekering verschillende keren niet betaald? Dan mag de verzekeraar uw aanvraag weigeren.

Als u in het verleden op het criminele pad bent geweest, kan een autoverzekering geweigerd worden.

Toch een autoverzekering

Is uw autoverzekering geweigerd? Als u een kleine verandering aanbrengt in uw auto, kunt u soms toch een autoverzekering afsluiten. Bijvoorbeeld door de beveiliging van uw auto te verbeteren. En een alarm in uw auto te bouwen.

Geweigerd om wat u deed?

Weigert een verzekeraar u om persoonlijke redenen? Bijvoorbeeld omdat uw rijbewijs ooit is ingenomen? Dan is het vaak wat lastiger. Er zijn ook verzekeraars die u sneller accepteren. Maar vaak betaalt u dan wel een hogere premie.