Onderweg
Onderweg

Nieuwe auto ophalen? Verzeker 'm vooraf!

Gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe auto. Heeft u al een afspraak om 'm op te halen? Verzeker ‘m dan van tevoren met de meldcode. Want zodra u de sleutels in handen krijgt wilt u nog maar 1 ding: rijden! 

  • 30 mei 2018
  • 3 minuten
  • 0

Wat is de meldcode van een auto? 

De meldcode van een auto is een code van 4 cijfers. Het zijn de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van de auto*. De meldcode vormt samen met het kenteken van een auto een unieke combinatie.

Waar vind ik de meldcode? 

De meldcode staat apart vermeld op het kentekenbewijs van uw auto. Maar u kunt natuurlijk ook de laatste 4 cijfers van het chassisnummer bekijken. De sticker met dat nummer zit niet bij elke auto op dezelfde plek. Soms aan de binnenkant van de deur, soms onder de motorkap, op een deurstijl of achter de voorruit.

Waarom heeft een auto een meldcode? 

De code gebruikt uw verzekeraar voor de aan- of afmelding van uw verzekering bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Met de code kunnen ze controleren of rondrijdende auto’s wel verzekerd zijn met minimaal de verplichte WA-dekking.

* Bij een motor, scooter of een quad bestaat de meldcode uit de laatste vier cijfers van het framenummer.

Laatste artikelen

Auto's voor tolpoort

Vakantie in het buitenland eist tol

Lees meer
Rijden met een te lage bandenspanning

Nederlanders rijden met te lage bandenspanning

Lees meer

Meld ons de code

Met de meldcode van uw nieuwe auto sluit u uw Autoverzekering gemakkelijk online af. Met het kenteken berekent u eerst de premie. Daarna vult u de rest van de gegevens in. Meestal krijgt u meteen een bevestigingsmail. Zodat u goed verzekerd de weg op kunt met uw nieuwe bolide!

Auto's in showroom