Onderweg
Onderweg

Hoe groen is mijn auto?

Auto’s worden steeds milieuvriendelijker. Zo worden bijvoorbeeld materialen gebruikt die lang meegaan. Maar hoe groen is uw auto nu echt? Doe de kentekencheck en u weet het. 

  • 25 okt 2017
  • 3 minuten
  • 0

Auto's steeds groener

Nieuwe auto’s worden groener. Niet letterlijk natuurlijk. Maar ze verbruiken gemiddeld minder brandstof dan auto’s van 10 jaar geleden. Zo was in 2016 de gemiddeld CO2-uitstoot van auto’s bijna 110 gram per kilometer. In 2000 was dit nog zo’n 170 gram. CO2 draagt bij aan broeikaseffect. Hierdoor warmt het klimaat op. Hoe groen uw auto precies is, vertelt het Kentekenrapport van Centraal Beheer u. 

Zo groen is mijn auto

Het Kentekenrapport laat u zien welk energielabel de auto heeft. Energielabel A betekent dat de auto heel zuinig is. Energielabel D betekent dat uw auto veel brandstof opslurpt. En dus niet zo groen is. Een dieselauto van vóór 2009 is vervuilender dan een benzineauto uit hetzelfde jaar. Een elektrische auto stoot geen vervuilende uitlaatgassen uit. 

Bijdragen aan beter milieu

Bij groen en milieuvriendelijk denken veel mensen aan hoe zuinig een auto met brandstof is. Maar ook kunt u denken aan groene materialen die in uw auto gebruikt zijn. Wat dacht u van automatten die gemaakt zijn van suikerrietvezel? Of een kunststof oliedop, gemaakt van cashewnotenschil? Door een auto te kopen van groene materialen, kunt u een steentje bijdragen aan een beter milieu. 

Laatste artikelen

Fiets aan de gracht

Fiets kwijt? Vind hem sneller terug!

Lees meer
Wintersport kinderen

Wintersport: hoe blijft het gezellig in de auto?

Lees meer
Auto opanmaken

Auto wegdoen: inruilen, verkopen of slopen?

Lees meer

Mag uw auto er nog in?

Het Kentekenrapport laat ook weten of een auto een roetfilter heeft. En welke milieusticker in Duitsland nodig is. In sommige Duitse plaatsen komen vervuilende auto’s er niet in.

Een groene auto kopen

Van plan om een ‘groene’ auto te kopen? Doe de check. Vraag ook aan uw autoverkoper of er milieuvriendelijke materialen gebruikt zijn bij het maken van de auto.