Leeftijdsafhankelijke premie

Uw klant bouwt geen reserve op

Centraal Beheer heeft als 1 van de weinige verzekeraars een leeftijdsafhankelijke premie. Uw klant betaalt elke maand een premie die past bij de leeftijd van de klant. Er wordt geen premiereserve opgebouwd, zoals bij een gelijkblijvende premie.

Leeftijdsafhankelijke premie is eerlijk en transparant

Veel klanten zeggen op voor de einddatum van de verzekering. Bij een verzekering met een gelijkblijvende premie (zie oranje lijn in de grafiek hieronder) betaalt een klant aan het begin van de looptijd te veel premie voor het risico dat hij loopt. Aan het einde van de looptijd wordt het tekort aan premies uit de premiereserve gehaald. Als de klant eerder opzegt, is hij in veel gevallen de teveel betaalde premie kwijt. Of de klant krijgt een premievrije polis met een lager verzekerd bedrag.

Bij een verzekering met een leeftijdsafhankelijke premie (zie blauwe lijn in de grafiek hieronder) betaalt een klant elke maand een premie die past bij het risico dat hij in die maand loopt. Bij de start van onze verzekering krijgt uw klant een overzicht van alle maandpremies voor de hele looptijd. De klant weet dus precies waar hij aan toe is.

 

Premie grafiek
premie grafiek reserve
Verzekerd bedrag bij eerder stoppen of overlijden

Deze Overlijdens­risico­verzekering is makkelijk en snel aan te passen

Omdat onze Overlijdens­risico­verzekering geen premiereserve heeft, is deze minder ingewikkeld dan die van andere aanbieders. Hierdoor kunnen wij tussentijdse wijzigingen makkelijk en snel doorvoeren.

Rekenvoorbeelden

Dit zijn verschillende voorbeelden van het premieverloop in 2 situaties.

Rekenvoorbeeld 36 jaar looptijd 20 jaar

Rekenvoorbeeld leeftijd 41 jaar looptijd 25 jaar