Verhuisregeling Leef Hypotheek

Uw klanten kunnen de rente meeverhuizen

De verhuisregeling is te gebruiken als:

  • Het leningdeel nog niet volledig is afgelost, of als het leningdeel niet langer dan 6 maanden geleden is afgelost. Dit is gerekend vanaf de datum van passeren van de nieuwe hypotheek.

U kunt de verhuisregeling niet gebruiken als u de oude lening meer dan 6 maanden geleden heeft afgelost (gerekend vanaf de datum van het passeren van uw nieuwe lening).

Houd rekening met deze regels:

  • Per leningdeel is de rente mee te nemen voor hetzelfde (of een kleiner) bedrag als de restschuld voor dat leningdeel. Voor hogere bedragen betaalt uw klant de actuele rente.
  • De opslagen en kortingen van de oude hypotheek vervallen. Wij bepalen welke opslagen en kortingen er gelden voor de rente van de nieuwe hypotheek. Dat heeft te maken met de hypotheek­vorm, het geleende bedrag en ons risico (risico-opslag).
  • De ‘meegenomen’ rente geldt tot het einde van de rentevast-periode van de oude lening.
  • De nieuwe hypotheek is maximaal € 1.000.000. Dit maximum geldt voor de bestaande geld­lening, de overbruggings­lening en de nieuwe geldlening samen
  • Lost uw klant de oude lening pas later helemaal af? Dan betaalt hij daarvoor de rente voor een vergelijkbare lening met een rentevast-periode van 1 jaar vast. We gebruiken de actuele rente op de passeer­datum van de nieuwe lening

Wilt u meer weten over de acceptatiecriteria en de processen van onze Leef Hypotheek? Download dan onze hypotheekgids.