Leef Hypotheek aanvragen

Zo werkt het aanvraagproces

Een Leef Hypotheek aanvragen gaat volgens de Europese richtlijnen (MCD). U ontvangt voor uw klant eerst een Voorstel met Renteaanbod. Hierin staat de rente die wij uw klant aanbieden. Ook staat erin welke informatie en documenten wij nodig hebben om de hypotheek in orde te maken. Heeft uw klant dit voorstel ondertekend en teruggestuurd? Dan begint het acceptatieproces. Wij werken met complete dossiers. Zodra wij alle opgevraagde informatie en documenten hebben goedgekeurd, ontvangt uw klant ons Definitief Aanbod.

Het Voorstel met Renteaanbod

  • Het voorstel moet binnen 14 dagen ondertekend bij ons terug zijn.
  • Het voorstel is standaard 4 maanden geldig. Binnen deze 4 maanden moet de hypotheek passeren. Uw klant kan het voorstel 1 keer verlengen. Voor bestaande bouw met 2 maanden, voor nieuwbouw met 8 maanden. In de Hypotheekgids (pdf) leest u meer over de kosten van verlengen.
  • Zolang het Voorstel met Renteaanbod geldig is, brengen we geen nieuw voorstel uit. Wel voeren we op uw verzoek wijzigingen door. Als wij de wijzigingen accepteren dan ziet u die terug in ons Definitief Aanbod.

Het Definitief Aanbod

  • Het Definitief Aanbod vervangt het Voorstel met Renteaanbod. Het is bindend voor Centraal Beheer, maar vrijblijvend voor uw klant.
  • Uw klant heeft 2 weken bedenktijd om het Definitief Aanbod te accepteren.
  • Zodra wij het Definitief Aanbod ondertekend terug hebben, sturen wij de stukken naar de notaris.