Extra Pensioen Opbouw

Berekenen en afsluiten voor uw klant

Kies hieronder wat uw klant inlegt: een lijfrentekapitaal, eigen geld, of een oudedagsreserve of stakingswinst. Daarna vult u de gegevens van uw klant in en u ziet het verwachte eindkapitaal. Bevalt de uitkomst uw klant? Dan kunt u Extra Pensioen Opbouw direct afsluiten.

Welk geld gebruikt uw klant?

Lijfrentekapitaal

Voor een klant die al een lijfrentekapitaal heeft opgebouwd. Eventueel kan de klant verder sparen en/of beleggen voor een hogere lijfrente-uitkering later.
Berekenen

Jaarruimte

Voor een klant die fiscaal vriendelijk wil sparen en/of beleggen voor een aanvulling op zijn AOW of pensioen. Help de klant bij de berekening van zijn jaarruimte.
Berekenen

Oudedagsreserve of stakingswinst

Voor een zelfstandig ondernemer met een oudedagsreserve (FOR) op de balans. Of voor een ondernemer die de stakingswinst van een eenmanszaak of VOF in wil leggen.
Berekenen

Stamrecht­verplichting of Oudedags­verplichting naar Extra Pensioen Opbouw

Is uw klant directeur-grootaandeel­houder? En is de oudedags­reserve of stakingswinst ondergebracht in een stamrecht­verplichting bij deze BV? Of heeft uw klant een Oudedags­verplichting (ODV)? Uw klant kan deze verplichtingen onderbrengen in Extra Pensioen Opbouw.

U vraagt dit aan met een formulier. Er is een apart formulier voor een stamrechtverplichting en voor een oudedagsverplichting.

Extra Pensioen Opbouw is niet mogelijk met de inleg van een gouden handdruk, ontslagvergoeding of pensioen.