Verificatie klantidentiteit vereenvoudigd

Alleen steekproef voor ORV

Voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering hoeft u voortaan tijdens het aan­vraagproces niet langer een kopie-ID van de klant door te sturen. Uiteraard moet u wel de identiteit van de klant verifiëren. Centraal Beheer controleert door een steekproef. 
Voor alle verzekerings- en bankproducten die u afsluit, moet u de identiteit van uw klant vaststellen. U doet dit voor uzelf en voor ons. Bij het afsluiten van een over­lijdens­risico­verzekering is dat niet anders. Wat verandert, is dat u tijdens het aanvraag­proces geen kopie van de ID van de klant meer aan ons hoeft door te sturen. Daarmee maken we het aanvraagproces een stukje simpeler.

We controleren door een jaarlijkse steekproef

Op die manier kijken we of de klantidentiteit goed is vastgesteld. Valt uw aanvraag in de steekproef? Dan vragen wij u om het bewijs van verificatie van de identiteit van een verzekeringnemer. Bijvoorbeeld een kopie van een geldig legitimatiebewijs, waarop staat dat u de kopie maakte tijdens een bezoek. Of, als u de klant niet fysiek zag, een kopie van een legitimatiebewijs aangevuld met een extra verificatie zoals de controle van de tenaamstelling van de bankrekening.
Lees alle nieuwsberichten