Investeren in gemak

Proces­verbeteringen bij Quion

Quion

De hypotheek­aanvragen die u instuurt, komen via HDN bij Quion terecht. Daar zit een speciaal team klaar voor Centraal Beheer. Ashwin Jibodh, teammanager midoffice vertelt over hun werkwijze.

Per dossier 1 aanspreekpunt

“In mijn team is alles belegd, van acceptatie en beoordelen tot aan fiatteren. Sinds dit jaar hebben we een nieuwe werkwijze ingevoerd, waarbij iedereen eigenaar is van zijn dossier. Voorheen werkte er meerdere medewerkers aan een aanvraag. Nu verloopt alle communicatie voor een bepaald dossier via dezelfde medewerker. Het voordeel daarvan is, dat diegene echt goed op de hoogte is. Adviseurs hebben dus voortaan voor elk dossier 1 aanspreekpunt.”

Snellere service en directe communicatie

“Omdat 1 medewerker een dossier behandelt, kan die ook sneller schakelen,” vertelt Ashwin. “Als er een vraag is, of we wachten nog op stukken, dan bellen we nu meteen met de adviseur. En een adviseur kan ook gewoon zelf met de dossier­behandelaar contact opnemen. Die kortere lijnen zijn voor iedereen wel zo prettig.” 

Investeren in opleiding

Afgelopen jaar is het team flink uitgebreid. Om de kwaliteit te borgen, leidt Quion mensen op in een eigen academie. “Nu medewerkers generalistisch werken, willen we ook dat ze alles goed in de vingers hebben”, vervolgt Ashwin. “Dankzij de academie hebben we sneller mensen met de juiste kennis in huis. In mijn team zijn de afgelopen tijd 7 nieuwe medewerkers begonnen die uit onze eigen academie komen. Daar ben ik best trots op.”

Drukte speelt ook Quion parten

Het is nog altijd druk op de hypotheek­markt. Ook Quion moet alle zeilen bijzetten. Ashwin: “We krijgen elke week veel nieuwe aanvragen. Helaas zijn onze verwerkings­tijden momenteel opgelopen. Ons team doet natuurlijk zijn uiterste best om zo snel mogelijk antwoord en duidelijkheid te geven. Zit je met een dringende vraag? Dan staat in het dossier met wie je direct kunt schakelen. Wij helpen natuurlijk graag,” besluit Ashwin.

De actuele doorlooptijden kunt u terugvinden op de pagina voor adviseurs.

Lees alle nieuwsberichten