Overlijdens­risico­verzekering checken loont

Past deze nog bij jouw klant?

Klanten met een overlijdensrisicoverzekering doen er goed aan om te checken of die nog bij hun behoefte past. Tijdens de looptijd kan de situatie namelijk veranderen. Neem jij in advies­gesprekken ook een check op de ORV mee?
Centraal Beheer wijst klanten op de mogelijke risico’s

Centraal Beheer wijst klanten op de mogelijke risico’s

Neem bijvoorbeeld inflatie. Dat kan een reden zijn om een overlijdens­risico­verzekering aan te passen. En in het geval van een annuïtair dalende hypotheek, waarbij tussentijds de rente verandert, kan het verstandig zijn om het rente­percentage van de ORV aan te laten passen. Maar ook als een klant met de ORV de maandelijkse huur of andere kosten wil opvangen, is het zinvol om regelmatig na te gaan of de verzekering nog aansluit bij de behoefte van de klant.

Goede aanleiding om met een klant in gesprek te gaan

Wellicht heb jij ook klanten voor wie het al even geleden is dat ze een overlijdens­risico­verzekering afsloten. Een check op de ORV kan een goede aanleiding zijn om weer even met de klant in gesprek te gaan. En een update van de verzekering is uiteraard snel geregeld. Als de verzekerde nog geen 68 jaar is, kan het verzekerd bedrag verhoogd worden. Uiteraard doen we in dat geval wel een opnieuw een medische beoordeling.
Lees alle nieuwsberichten