Geslaagde Clubhouse-sessie over starten op de woningmarkt

De belangrijkste tips en tricks

Op woensdagavond 14 april vond onze 1e Clubhouse-sessie over hypotheken plaats. Michael van Amerongen (hypotheekadviseur bij De Hypotheekshop), Martijn Couwenberg (marktmanager hypotheken bij Centraal Beheer) en Viktor Vonk (gastheer) bespraken de belangrijkste tips en tricks voor starters op de woningmarkt. We kijken terug op een geslaagde avond!

Clubhouse is een nieuwe social media app die draait om live audio

Via de Clubhouse-app kunt u naar gesprekken luisteren en zelf deelnemen. Een soort podcast dus, maar dan live en interactief. Centraal Beheer ziet dit als een interessante mogelijkheid om kennis te delen. En het gesprek aan te gaan met de klant.

Vechten om een starterswoning

Na een kort voorstelrondje leggen de sprekers de vinger meteen op de zere plek. Starters hebben het op dit moment niet makkelijk. Het aanbod is laag, terwijl de vraag juist heel groot is. Het is daardoor soms vechten om een woning. Daar komt bij dat veel starters onzeker zijn over hun financiƫle mogelijkheden.

Dit laatste is niet altijd terecht. Starters met een tijdelijk contract kunnen bijvoorbeeld vaak een intentieverklaring krijgen. Dit vergroot de financiƫle mogelijkheden. En voor starters met een (studie)schuld kan het lonen om een goed aflosplan te maken. Ook probeert de overheid waar mogelijk te helpen. Bijvoorbeeld door onder bepaalde voorwaarden de overdrachtsbelasting af te schaffen.

Toch die voet tussen de deur krijgen

Michael van Amerongen en Martijn Couwenberg geven de aanwezigen een aantal tips mee om hun kansen te vergroten. Snel reageren als er een interessant huis verschijnt is natuurlijk heel belangrijk. Maar het kan ook lonen om een aankoopmakelaar in te schakelen. Deze kan zeggen of een woning bij de situatie past. En voor de verkopende partij is het een geruststellende gedachte dat de koper deskundige begeleiding krijgt. Dit kan net dat verschil maken.

Bent u aanwezig bij onze volgende Clubhouse-sessie?

We zijn van plan om in de toekomst vaker Clubhouse-sessies te organiseren. Meer weten? Stel uw vraag aan Pieter van der Krol. Of download de Clubhouse-app.
Lees alle nieuwsberichten