Tussenstand Beterweters blikken vooruit

Wie staat er het beste voor?

De spanning neemt toe bij onze competitie Beterweters blikken vooruit. Wilt u weten of u kans maakt om die mooie trofee te winnen?

Hoe staat het ervoor?

Beterweters

Aan de hand van 4 voorspellingen bepalen we eind van het jaar wie de Beterweters blikken vooruit award wint. Meedoen aan de voorspellingen kon tot 1 juli. Dit is de tussenstand van september.

Voorspelling 1: Wat wordt de gemiddelde verkoopprijs van een woning in 2023?
In juli 2023 was de gemiddelde verkoopprijs van een woning € 413.917,-. Xander van den Heuvel van Hypotheekshop Wijk bij Duurstede zit er € 83,- naast. Wordt hij straks de winnaar van de award?

Voorspelling 2: Hoeveel geld aan nieuwe hypotheken wordt er totaal verstrekt in 2023?
Tot 1 september is er 60,5 miljard euro aan hypotheken verstrekt. Als dit zo doorgaat komen we op 31 december op 90,75 miljard euro uit. Dat is gunstig voor Murat Kurt van AYA Financiele Diensten en Mark Gravemaker van de Hypotheker Groningen. Zij zitten heel dichtbij met 90,5 miljard euro.

Voorspelling 3: Wat wordt de gemiddelde NHG hypotheekrente (10-jaars annuïtair) op 31 december 2023?
Op 4 september was de gemiddelde NGH hypotheekrente (10-jaars annuïtair) 4,11%. Joren Boerma, winnaar van de Beterweters blikken vooruit award 2022 zit nu helemaal goed! Gaat hij er dit jaar weer vandoor met de award?

Voorspelling 4: Bij hoeveel procent van de hypotheekaanvragen wordt met de klant verduurzaming besproken in de maand december 2023?
In de maand augustus is in 27,8% van de hypotheekaanvragen met de klant gesproken over verduurzaming. Dat is goed nieuws voor Gert-Jan den Outer van Onderlinge Advies. Hij zit met 28% erg dichtbij.

Lees alle nieuwsberichten