Tussenstand Beterweters blikken vooruit

Wie staat er het beste voor?

De spanning neemt toe bij onze competitie Beterweters blikken vooruit. Wilt u weten of u kans maakt om die mooie trofee te winnen?

Hoe staat het ervoor?

Beterweters

Aan de hand van 4 voorspellingen bepalen we eind van het jaar wie de Beterweters blikken vooruit award wint. Meedoen aan de voorspellingen kon tot 1 juli. Dit is de tussenstand van oktober.

Voorspelling 1: Wat wordt de gemiddelde verkoopprijs van een woning in 2023?
In augustus 2023 was de gemiddelde verkoopprijs van een woning € 416.595. Bart Aben van Hypothekerkhof zit er slechts 50 euro vanaf!

Voorspelling 2: Hoeveel geld aan nieuwe hypotheken wordt er totaal verstrekt in 2023?
Tot 1 oktober is er 49,8 miljard euro aan hypotheken verstrekt. Als dit zo doorgaat komen we op 31 december op 66,5 miljard euro uit. Stefano Schepers van Hypotheek Visie Deventer en Simone Wouters van Hypotheekshop Breda zitten met beiden 68 miljard dicht in de buurt.

Voorspelling 3: Wat wordt de gemiddelde NHG hypotheekrente (10-jaars annuïtair) op 31 december 2023?
Op 19 oktober was de gemiddelde NGH hypotheekrente (10-jaars annuïtair) 4,34%. Steven Koningstein van Wonen en Welzijn en Robert Boogaard van Van Aken & Boogaard Hypotheken en Verzekeringen hebben het nu bij het juiste eind. Maar zal dit op 31 december ook zo zijn?

Voorspelling 4: Bij hoeveel procent van de hypotheekaanvragen wordt met de klant verduurzaming besproken in de maand december 2023?
In de maand september is in 28 % van de hypotheekaanvragen met de klant gesproken over verduurzaming. Gert-Jan den Outer van Onderlinge Advies zit nu spot-on. Maar gaat hij er straks ook met de award vandoor?

Lees alle nieuwsberichten