Tussenstand Beterweters

Wie staat er het beste voor?

Heeft u meegedaan aan Beterweters Blikken Vooruit? Dan wilt u vast weten of u tot de kanshebbers behoort om die mooie trofee te winnen.

Hoe staat het ervoor?

Beterweters

Aan de hand van 4 voorspellingen bepalen we eind van het jaar wie de Beterweters blikken vooruit award wint. Meedoen aan de voorspellingen kon tot 1 juli. Dit is de tussenstand.

1. De gemiddelde verkoopprijs van een woning

In mei van 2023 was de gemiddelde verkoopprijs van een woning bijna € 13.000,- lager dan in het eerste kwartaal. De teller bleef steken op € 403.913,-. Leo van den Adel van A&A Financieel Advies BV zit er slechts € 43,- vanaf. Leo zit ook dichtbij de juiste schatting voor vraag 4. Een echte kanshebber voor de Beterweters blikken vooruit award dus.

2. Voor hoeveel geld wordt er dit jaar aan nieuwe hypotheken verstrekt?

In het 1e kwartaal van 2023 is er ongeveer 18 miljard aan nieuw hypotheekgeld verstrekt. In het 2e kwartaal ruim 19 miljard. Als het zo doorgaat, komen we op ongeveer 75,6 miljard uit. En dat maakt dat mevrouw Klaasje Dunnink van advieskantoor Ter Haar en Dunnink met haar voorspelling van 76 miljard een goede kanshebber is.

3. De gemiddelde NHG hypotheekrente (10-jaars annuïteit) op 31 december 2023

Op 10 juli was de gemiddelde NGH hypotheekrente (10-jaars annuïtair) 4,01%. Jan Venema van Hypotheekexpert zit ‘spot on’! Wordt hij straks de Beterweter van 2023?

4. Bij hoeveel procent van de hypotheekaanvragen wordt met de klant verduurzaming besproken in de maand december 2023?

Eind juni staat de teller in HDN op 34,2%. Gaat dat cijfer nog omhoog, of omlaag? Dat weten we niet. Maar als het zo blijft, is Mariska Vernooij van BCM Global er wel heel dicht bij met 34,0%.

Kijk de uitzending terug

Dat is altijd goed om wat inspiratie op te doen. Kijk hier de uitzending terug.
Lees alle nieuwsberichten