Man op kantoor aan het telefoneren

Dit bedrijf gaat ver voor fitte medewerkers

Het Nederlandse autobedrijf Pon wil een revolutie ontketenen in het bedrijfsleven: gezonde medewerkers zijn het belangrijkst voor het transport-conglomeraat.

Zakelijk 18 jan 2018 3 minuten

Bewegen in Schotse kilts

Ieder jaar organiseert het bedrijf de ‘Pon Fit Highland Games’ waar medewerkers gekleed in Schotse kilts met elkaar touwtrekken, steenwerpen en kogelslingeren. Het levert een vrolijke dag op én er gaan 3 maanden van voorbereiding aan vooraf van bewegen onder professionele begeleiding.

Gezond en succesvol

“Achter elk succesvol bedrijf staat een groep gezonde mensen”, zei Sim Bee Lim (directeur Pon Azië) vorig jaar tijdens een speciaal door Pon georganiseerde hardloopwedstrijd in Singapore. Gezonde mensen zijn volgens hem gemotiveerder, productiever en flexibeler.
Collega's aan het hardlopen

Geen verplicht nummertje

Er is bij Pon niet alleen aandacht voor sport, ook zijn er regelmatige health-checks en werkplek-checks. Een bezoek aan de bedrijfsarts wordt niet gezien als een verplicht nummertje. Daarnaast biedt het bedrijf ook allerlei e-cursussen aan om af te vallen of gezonder te eten.

Begeleiding bij ziekte

Maar hoe graag bedrijven het ook zouden willen, niemand kan ziekte uitbannen. Dus besteedt Pon ook veel aandacht aan medewerkers met klachten. Zo is er altijd een fysiotherapeut op de werkvloer en is er persoonlijke begeleiding voor mensen met ernstige ziektes.